ENGLISH
  Güncelleme: 17/09/2008

2008-08-08 AB Bülteni

2008-08-08 AB Bülteni

 

Bülten No : 98 08 Ağustos 2008

DIŞ BASINDA

TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ

 

AZERBAYCAN BASINI:
Zaman:
"Türkiye'nin AB Üyeliği Yedi Yıl İçerisinde Gerçekleşebilir": "Tatil yapmak için eşi Nevin Sungurlu'nun ailesinin Yalova'daki yazlığına gelen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk gazetecilere Türkiye'nin AB'ye entegrasyonu konusuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Göreve başladığı günden beri Türkiye'nin Avrupa'ya entegrasyonundan yana tutumuyla bilinen Lagendijk, Ankara'nın bu arzusunun iki taraf için de çok faydalı olduğunu bildirdi.
Bazı Avrupa liderlerinin, Türkiye'nin önünü kesmek istediklerini söyleyen Joost Lagendijk, Avrupa'nın Türkiye'ye daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, Orta Doğu'daki gelişmelere müdahale, aynı zamanda bölgede barış ve istikrarın sağlanması açısından alternatifi olmayan bir güç haline geldiğini ifade eden Eş Başkan, AB'nin, Ankara gibi bir müttefikle işbirliği yapması halinde bölgede nüfuz kazanacağını belirtti.
Lagendijk, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili kesin bir tarih söylemese de, üyeliğin gelecek 7-10 yıl içerisinde gerçekleşeceğine inandığını kaydetti ve Türkiye'nin, bu yolda karşılaştığı engelleri aşması ve ülkede demokratik ortamın tam olarak sağlanması için çaba göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi." (07/08)

 

KIBRIS RUM BASINI:
Fileleftheros: "Sadece Bilgilendirici Açıklamalar Türkçe'ye Tercüme Edilecek": "Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs'taki temsilciliğinden edinilen bilgilere göre, Avrupa Birliği'nin resmî hukuki metinlerinin değil sadece bilgilendirici açıklamalarının Türkçe'ye tercüme edileceği belirtildi.
Temsilcilikten yapılan açıklamaya göre, Türkçe'nin AB'nin resmi dili olmamasından dolayı AB resmî hukuki metinlerinin Türkçe'ye tercüme edilmeyeceği kaydedildi." (07/08)

 

NOT: Bu bülten, 07 Ağustos 2008 tarihinde Genel Müdürlüğümüze ulaşan haber ve yorumlardan derlenerek hazırlanmıştır.


Güncelleme: 17/09/2008 / Hit: 2,657

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı