ENGLISH
  Güncelleme: 25/04/2013

Talep Güdümlü Politika Tedbirlerine Yönelik Stratejik Yol Haritalarının Hazırlanması ve Uygulanması

Ülkemizdeki koordinasyonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Programının (CIP) alt bileşeni olan Girişimcilik ve Yenilik (EIP) programı kapsamında “Sanayi Yeniliğine İlişkin Talebin Arttırılması Amacıyla Talep Güdümlü Politika Tedbirlerine Yönelik Stratejik Yol Haritalarının Hazırlanması ve Uygulanması” konulu proje teklif çağrısı yayınlanmıştır.

Teklif çağrısı Avrupa’da talep güdümlü politika tedbirlerinin daha  geniş kullanımını amaçlamaktadır. Talep güdümlü yenilik politikasından anlaşılan yeniliklerin pazara yayılımına ilişkin koşulların geliştirilmesi veya yeniliğin teşvik edilmesi ve yayılması amacıyla talebe ilişkin söylemlerin iyileştirilmesini amaçlayan kamusal tedbirler bütünüdür.

 

Bu çağrı kapsamındaki Ar-Ge harcamaları uygun maliyetler kapsamında değerlendirilmeyecektir.

 

Her bir teklif, aşağıda yer alan amaçları içerecek bir yaklaşımı tanımlayan 12-18 aylık somut bir çalışma planını içermelidir:

 

1.  Piyasa yapısı hakkında temel bir anlayışın yaratılması: Avrupa boyutu olan ve istihdam yaratma ile büyüme için potansiyeli olan bir piyasanın veya sektörün tanımlanması

2. Belirli sektör ve piyasalarda yenilik için talebin arttırılmasına yönelik Avrupa’da talep güdümlü politika tedbirleri yol haritasının oluşturulması.

3. Yol haritasında öngörülmüş eylemleri öngörülen zaman dilimi içerisinde yerine getirebilecek potansiyel kuruluşların ve organların (kamu, özel, yerel, bölgesel ulusal, AB ve uluslararası) haritalandırılması ve onlarla sıkı ilişkiler kurulması.

4. İşin nasıl organize edileceğinin, idare edileceğinin, uygulanacağının ve yol haritasının uygulanmasına ilişkin ilerlemenin nasıl izleneceğinin önerilmesi.

5. Hem yol haritasının geliştirilmesinin değerlendirilmesi hem de yol haritasında öngörülen eylemlerin uygulanmasının değerlendirilmesi bakımından ilerlemenin izlenmesi amacıyla bir ön metodolojinin hazırlanması.

6. Avrupa’da bir bütün olarak talep-güdümlü politikaların etkisinin ölçülmesi ve izlenmesi amacıyla bir metodoloji geliştirilmesi için kurulacak ve yol haritalarının hazırlanması ve uygulanmasının ilk aşaması esnasında projelerin izlenmesini ve değerlendirilmesini destekleyecek Yenilik Talep izleme Sistemi

projesine ilişkin işbirliği yapılması ve bilgi sağlanması.

 

Zaman Çizelgesi:

 

1- Eylemin öngörülen başlangıç tarihi: Aralık 2013

2- Eylemlerin maksimum süresi: 18 ay

 

AB Finansmanı:

 

AB tarafından yapılması planlanan maksimum finansman: 950.000 Avro

Desteklenmesi öngörülen proje sayısı: 6-10

Maksimum AB eş-finansman oranı: Uygun maliyetlerin %95’i

Her bir proje için maksimum AB katkısı: 150.000 Avro

 

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

 


Güncelleme: 25/04/2013 / Hit: 8,528

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı