ENGLISH
  Güncelleme: 09/02/2012

ICT-PSP Programı 2012 Yılı Teklif Çağrısı

Avrupa Komisyonu Bilgi Toplumu Genel Müdürlüğü tarafından, Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı (CIP) altındaki üç programdan biri olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı'nın 2012 yılı Teklif Çağrısı duyurulmuştur.

Ülkemizde genel koordinasyonunu Kalkınma Bakanlığının yürüttüğü ICT PSP Programı’nın temel amacı, Avrupa için Sayısal Gündem’de (Digital Agenda for Europe) belirlenen politika alanları ve öncelikleri dikkate alınarak, rekabetçi ve yenilikçi bir bilgi toplumunun gelişiminin hızlandırılması, tek Avrupa bilgi alanının geliştirilmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinin topluma yaygınlaştırılması ve etkin kullanımının sağlanmasıdır.

Bu amaca yönelik olarak, 2012 yılı teklif Çağrısında 5 ana tema altında yer alan 19 farklı öncelik kapsamında desteklenecek projeler için Komisyon tarafından toplam 127 milyon Avro destek verilecektir. Verilecek desteğin temalara göre dağılımı aşağıda sunulmuştur:

Tema

Bütçe

1.

Akıllı Şehirler için Bilgi ve İletişim Teknolojileri(BİT)

27 milyon Avro

2.

Dijital İçerik, Açık Erişim ve Yaratıcılık

41 milyon Avro

3.

Sağlık, Sağlıklı Yaşlanma ve İçerme için BİT

24 milyon Avro

4.

Yenilikçi Devlet ve Kamu Hizmetleri için BİT

20 milyon Avro

5.

Güvenilir eHizmetler ve Diğer Faaliyetler

15 milyon Avro

Başvurular 2012 yılı iş planına uygun olarak hazırlanacaktır. Desteklenecek alanlara ilişkin bilgi ve projelerde aranacak şartların tamamı 2012 iş programında yer almaktadır. ICT-PSP Programı için son başvuru tarihi 15 Mayıs 2012’dir.

2012 iş planına buradan ulaşılabilir.

ICT-PSP Programı 2012 Yılı Teklif çağrısı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru dokümanları için Avrupa Komisyonu’nun internet adresine buradan ulaşılabilir.

ICT-PSP Programı 2012 Yılı Teklif çağrısı ile ilgili detaylı bilgi ve uzman desteği almak için Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı’nın  internet adresine buradan ulaşılabilir.

Ülkemizde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı

Ülkemiz Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı'na (ICT PSP) 2009 yılından bu yana katılım sağlamaktadır. 2011 yılında yapılan 1.640.160 Avro’luk ulusal katkıya karşılık, ülkemiz yer aldığı proje ortaklıkları sonucu söz konusu Birlik Programından 2.674.000 Avro hibe alarak %163’lük bir geri dönüş oranı yakalamıştır. Bu oran, bilişim alanında yürütülen Birlik Programları kapsamında ülkemiz tarafından bugüne kadar elde edilmiş en büyük geri dönüş oranıdır. 2011 Teklif Çağrısı çerçevesinde ülkemizden, 10 farklı projede yer alan 15 Türk ortak finansman desteği almaya hak kazanmıştır.

ICT PSP Programı’nın 2011 Yılı Çağrısı kapsamında ülkemizden Sağlık Bakanlığı, Milli Kütüphane Başkanlığı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK-BİLGEM, TÜBİTAK-ULAKBİM, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Niğde Belediyesi, Ordu Belediyesi, TÜRKSAT, SRDC Ltd. Şti., TAGES AŞ, SAMPAŞ, İstanbul SPOR AŞ ve Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği Avrupa Birliği tarafından desteklenecek projeler içinde yer almıştır.

 

 


Güncelleme: 09/02/2012 / Hit: 12,510

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı