ENGLISH
  Güncelleme: 28/05/2012

İlgili İş Sektörlerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Avrupa Çok-Paydaşlı Platformları

Ülkemizde genel koordinasyonunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Programı (CIP) - Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP)kapsamında “İlgili İş Sektörlerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk(KSS) Avrupa Çok-Paydaşlı Platformları”  teklif çağrısı yayınlanmıştır. 

 Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından duyuruya çıkılan teklif çağrısının genel hedefi, daha çok Avrupa işletmesinin ilgili paydaşlarla işbirliği halinde kurumsal sosyal sorumluluğa stratejik bir yaklaşım geliştirmesini sağlamak ve teşvik etmektir Teklif çağrısının özel hedefleri:

 İşletmeler ve diğer paydaşlar için bireysel iş sektörleri karşısında mevcut ve gelecekteki KSS ile ilgili zorlukları belirleyebilmek ve tartışabilmek için bir fırsat sunmak

* Bu zorlukların üstesinden gelmek üzere, sektör çapında ortak taahhütlerin ve ilerlemeleri değerlendirmeye yönelik izleme araçlarının benimsenmesini kolaylaştırmak

* Daha fazla sayıda işletmenin paydaşları ile yakın işbirliği içinde sosyal sorumluluk üzerine stratejik bir yaklaşım benimsemelerini teşvik etmek.

* İşletmelerin KSS ile ilgili faaliyetlerindeki görünürlüğü artırmak

Hibe Programına aşağıdaki kuruluşlar başvuruda bulunabilir:

* Sektör bazlı iş veren, iş örgütü veya iş ağları

* Özel veya Anonim Şirketler

* Ticaret Birlikleri

* Sivil Toplum Örgütleri

* Kamu İdareleri

* Eğitim Kurumları

Toplam bütçesi 600.000 Avro olan hibe programı çerçevesinde her bir proje için maksimum 200.000 Avro hibe desteği verilecektir. Hibe Programı çerçevesinde 3 veya 4 projenin desteklenmesi öngörülmektedir.

Başvuruların Avrupa Komisyonu resmi internet sayfasında yer alan EPSS sistemi aracılığıyla elektronik ortamda sunulacağı hibe programının son başvuru tarihi 14 Eylül 2012’dir.

Teklif çağrısıyla ilgili detaylı bilgi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuruların yapılacağı Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Güncelleme: 28/05/2012 / Hit: 10,838

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı