ENGLISH
  Güncelleme: 12/11/2020

JPI Urban Europe 2012 yılı 1. Ortak Çağrısı

Avrupa’nın kentleşme ve şehircilik ile ilgili sorunlarına kapsayıcı, sürdürülebilir ve akılı çözümler bulmayı amaçlayan Urban Europe Ortak Programlama İnisiyatifi (JPI Urban Europe)’nin 2012 yılı 1. Ortak Çağrısı 11 Haziran 2012 tarihinde açılmıştır. Çağrı kapsamında yenilikçi ve etki odaklı bir yaklaşımla araştırma merkezleri, üniversiteler, sivil toplum, kamu sektörü ve özel sektör arasındaki etkileşimin arttırılması hedeflenmektedir.

Ulusal ve bölgesel ölçekte işbirliği ve koordinasyonu sağlayarak, şehircilikle ilgili yenilikçi araştırmaların yapılmasını hedefleyen Urban Europe Ortak Programlama İnisiyatifi 2012 çağrı konuları, çağrıya katılacak ülkelerce (Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Türkiye) aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

  • - Kentsel Çeşitlilik ve Sosyal İçerme (Urban Diversity and Social Cohesion)
  • - Kentsel Sistemler ve Ağlar (Urban Systems and Networks)
  • - Kompleks Kentsel Sistemlerin Yönetişimi (Governance of Complex Urban Systems)
  •  
  • Proje Süresi                                                                     

Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.

Proje Bütçesi
2012 yılı için, Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) yıllık 120.000 TL’dir. İstenen yıllık destek miktarı bu tutarı geçemez. Makine-teçhizat taleplerinin toplam bütçe ile dengeli olması gözetilir. Altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmez.

Çağrı Özel Şartları
-  Çağrılar 18 Eylül 2012 tarihinde öğlen 11.59’da (CET- Ortak Avrupa Zaman Dilimine göre) kapanacaktır.
- Proje başvurularının http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOP_8UYGRV_Eng adresinden elektronik olarak yapılması gerekmektedir.
- JPI Urban Europe 2012 çağrısına sunulacak projelerde, çağrıya ortak olan en az 2 ülkelerden sağlayan en az 3 uygun katılımcının olması beklenmektedir.
- Türkiye’den projede yer alacak araştırmacıların çağrı kapanış tarihinden 10 gün öncesine kadar (8 Eylül 2012) proje bütçe tablosunu doldurarak TÜBİTAK’a göndermeleri gerekmektedir.

Çağrı dokümanı, proje bütçe tablosu ve Türkiye’den yapılacak başvurular için gerekli koşulları içeren ayrıntılı bilgiye TÜBİTAK 7. Çerçeve Programı internet sayfasındaki ilgili linkten ulaşılabilir.

 

Ayrıntılı Bilgi İçin
Serhat Melik
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi
Atatürk Bulvarı No:221 06100 Kavaklıdere, Ankara
Tel: (+90 312) 468 53 00 – 1984
e-posta: serhat.melik@tubitak.gov.tr

 

 


Güncelleme: 12/11/2020 / Hit: 8,387

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı