ENGLISH
  Güncelleme: 01/04/2011

Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliğinin Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı

Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı

(Education, Audiovisual and Culture Executive Agency)

Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliğinin Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı

 (Referans: EACEA/15/2011)

 

Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) tarafından, "Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliğinin Desteklenmesi" konulu proje teklif çağrısı 25 Mart 2011 tarihinde duyurulmuştur.

Bu proje teklif çağrısı "Eğitim ve Öğretimde Avrupa'da İşbirliği Stratejik Çerçevesi" ("ET2020") kapsamında ele alınmaktadır. Temel hedef "Avrupa 2020 stratejisinin" uygulanmasına (akıllı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyümenin sağlanması için) katkı sağlamaktır. Bu bağlamda dört temel öncelik belirlenmiştir. Bunlar; kalite ve verimlilik; tarafsızlık, sosyal uyum ve aktif vatandaşlık; yaratıcılık ve yenilik; hayat boyu öğrenim ve hareketliliğin gerçekleştirilmesidir.

Teklif çağrısı iki ayrı bölüm içermektedir.

Bölüm A: "Hayat boyu öğrenme stratejileri" ve "eğitim&öğretimde Avrupa işbirliği" konularında ulusal farkındalığı artırma. (A1 ve A2 olmak üzere iki ayrı alt bölüme de ayrılmaktadır.)

Bölüm B: Ulusal ve bölgesel hayat boyu öğrenme stratejilerinin gelişimi ve uygulanmasında uluslararası işbirliğinin desteklenmesi.

Teklif Çağrısının Amacı: Teklif çağrısının genel amacı; tutarlı ve kapsamlı hayat boyu öğrenme stratejilerinin ve politikalarının ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde olmakla birlikte tüm öğrenim düzeylerinde (okul öncesi, ilköğretim, lise, yetişkin ve devam eden düzeylerde) kurulması ve uygulanmasıdır. Bu bağlamda uygulanacak yöntemler şunlardır:

  • Farkındalığın ve kurumsal bağlılığın artırılmasını ve tüm paydaşlar ile işbirliği ve ortaklığın kurulmasını desteklemek;
  • Uluslararası işbirliğini desteklemek; deneyim ve iyi uygulamaların karşılıklı değişimini teşvik etmek
  • Temel kritik faktörlerin belirlenmesini desteklemek ve hayat boyu öğrenme konusundaki başarılı uygulamaları denemek/transfer etmek.

Bütçe: Projelerin için ayrılan toplam bütçe 2.8 Milyon Avro'dur ve projelerin en fazla %75'ine tekabül eden kısmı finanse edilecektir. Her bir proje için ön görülen azami hibe miktarı Bölüm A için 120.000 Avro ve Bölüm B için 300.000 Avro'dur.

Kimler başvurabilir: Hayat Boyu Öğrenme Programına katılan ülkelerde kurulmuş olan tüzel kişiler başvuruda bulunabilirler. Ayrıca; eğitim- öğretim ve hayat boyu öğrenme politikalarından sorumlu ulusal ve bölgesel bakanlıklar, kalkınma ve hayat boyu öğrenme politikalarının uygulanmasında faal olan diğer kamu kurumları ve paydaş kuruluşları yararlanıcı olabilirler. Paydaş kuruluşları; (temel faaliyet alanı veya ana sorumluluğu herhangi bir eğitim-öğretim sektörü ile doğrudan bağlantılı olan) Avrupa, ulusal, bölgesel dernekleri ve kuruluşlarını kapsamaktadır.

Başvurular için son tarih: 30 Haziran 2011

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi ve belgeler:

Başvuru için kullanılacak dokümanlar duyurunun yapıldığı internet adresinde "Başvuru Paketi" adı altında sunulmuştur.

Başvuru dokümanlarına ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Not: Yalnızca elektronik olarak sunulan başvurular değerlendirilecektir.



Güncelleme: 01/04/2011 / Hit: 11,591

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı