ENGLISH
  Güncelleme: 18/10/2019

AB İletişim Stratejisi Danışma, Yönlendirme ve Eşgüdüm Kurulu (DAYEK) Toplantısı AB Başkanlığında Gerçekleştirildi

Türkiye’nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi’nin (ABİS) uygulanmaya başlamasının ardından oluşturulan ABİS Danışma, Yönlendirme ve Eşgüdüm Kurulu (DAYEK); Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın başkanlığında, kurul üyesi bakanlıklar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 14 Ekim 2019 tarihinde AB Başkanlığında toplandı.

Türkiye-AB ilişkileri, AB reform süreci, müzakere süreci ve ABİS faaliyetlerinin değerlendirildiği Danışma, Yönlendirme ve Eşgüdüm Kurulu (DAYEK) toplantısında, önümüzdeki dönemde ABİS kapsamında yurtiçinde ve AB ülkelerinde gerçekleştirilebilecek iletişim faaliyetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızca gerçekleştirilecek etkinliklerde işbirliği yapılmasının önemine değinildi. AB üyelik sürecimize yönelik mevcut iletişim araçlarının ve faaliyetlerinin ortak çabalarla etkinliğinin artırılması, maddi kaynakların verimli kullanılması ile değerlendirme ve izlemenin etkin bir şekilde yapılması konuları görüşüldü.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/10/2019 / Hit: 5,755

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı