ENGLISH
  Güncelleme: 22/04/2024

EUROsimA 2024 Model Avrupa Birliği Konferansı Türkiye’den ve AB Ülkelerinden Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleşti

ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu (DPUİT) tarafından düzenlenen ve 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde AB İletişim Stratejisi kapsamında destek verilen “EUROsimA 2024 Model Avrupa Birliği Konferansı” 20-23 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Türkiye’den ve AB ülkelerinden 16-25 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri, AB kurumlarının karar alma süreçlerinde “rol ama” ve “yerine geçme” esasına dayanan aktif pozisyonları üstlendi.

Konferansın 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen Açılış Seremonisinde AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk, Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı ve Eurosima’nın kurucusu  Derviş Fikret Ünal, ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Zana Çıtak ile ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu yönetiminde bulunan öğrenciler konuşmalar gerçekleştirdi.

Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk, Türkiye-AB ilişkilerini çeşitli boyutlarıyla ele alarak, AB genişleme sürecine ve AB’nin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/04/2024 / Hit: 354

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı