ENGLISH
  Güncelleme: 20/11/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı "Türkiye'nin Doğu Sınırlarının Mayından Arındırılarak Sınır Gözetleme Kapasitesinin Arttırılması Yoluyla Sosyo-ekonomik Kalkınmanın Sağlanması Aşama II " Projesi Kapanış Etkinliğine Katıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 19 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA'nın 2012 programlama yılı kapsamında yer alan "Türkiye'nin Doğu Sınırlarının Mayından Arındırılarak Sınır Gözetleme Kapasitesinin Arttırılması Yoluyla Sosyo-ekonomik Kalkınmanın Sağlanması Aşama II" Projesi kapanış etkinliğine katıldı.

 

Törende yaptığı konuşmada Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Projenin sivillerimizin can güvenliği, daha iyi bir sınır yönetimi ve sosyo-ekonomik kalkınma için yürütüldüğünü belirtti. Bakan Yardımcısı Kaymakcı ayrıca, dileğinin AB üyelik sürecimizdeki anti-Türkiye siyasi mayınlarının da temizlenmesi ve sürecin iki tarafın yararına üyelikle sonuçlanması olduğunu ifade etti.

 

Yararlanıcısı Milli Savunma Bakanlığı Milli Mayın Faaliyet Merkezi olan projenin toplam bütçesi 53,5 milyon Avrodur.  Ağrı Doğubeyazıt bölgesinde mayından arındırma çalışması yürütülen projede, Milli Mayın Faaliyet Merkezi personeline yönelik kapasite geliştirme faaliyetleri de yürütüldü.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/11/2019 / Hit: 4,579

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı