ENGLISH
  Güncelleme: 08/12/2017

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı Brüksel’de Düzenlendi

Türkiye ile AB arasında kurulan Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Mekanizmasının ikinci toplantısı 8 Aralık 2017 tarihinde Brüksel’de düzenlenmiştir.

Bakanlığımızı temsilen Müsteşar Büyükelçi Selim Yenel başkanlığındaki bir heyetin katılım sağladığı toplantı iş dünyası diyaloğu ve bakanlar arası resmi ekonomik diyalog olmak üzere iki bölümde gerçekleştirilmiştir.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile AB’nin İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabet konularından sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen’in eş başkanlığında düzenlenen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Ekonomik ve Mali İşler, Vergilendirme ve Gümrük Birliğinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Pierre Moscovici katılım sağlamıştır.

Toplantının iş dünyası diyaloğu bölümünde, Türkiye ve AB’den iş dünyası çatı kuruluşları (TOBB, TÜSİAD, TİM, TESK, DEİK, MÜSİAD, YASED, TURKONFED, TİSK, KAGİDER, İKV, TEPAV, Eurochambers, Business Europe, UEAPME ve European Services Forum) ve özel sektör temsilcileri Bakanlar, Komiserler ve Avrupa merkezli uluslararası finans kuruluşları (Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası) temsilcileri ile birlikte iki taraf arasındaki ekonomik etkileşim ve işbirliğinin artırılması ve iş ortamı ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Bakanlar arası resmi ekonomik diyalog bölümünde ise, AB ve Türkiye’de ekonomik durum ve makroekonomik politikalar ile yapısal reformlar ele alınmıştır.

Toplantı sonrasında ortak basın toplantısı düzenlenmiştir. (Ortak Basın Açıklaması)

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantıları’nın ilki 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul ve Ankara’da düzenlenmişti. YDED Toplantıları AB ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi derinleştirerek katılım sürecine olumlu katkı sağlamaktadır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/12/2017 / Hit: 7,660

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı