ENGLISH
  Güncelleme: 29/11/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Ortak Kültürel Miras Projesi Kapsamında Düzenlenen Yapay Resif Suya İndirme Törenine Katıldı

Başkanlığımızın Ulusal Otoritesi olduğu Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi̇ İşbirliği Programı altında, ülkemizden Enez Kaymakamlığının yararlanıcısı olduğu 371 nolu TREASURE projesinin faaliyetlerinden biri olan sualtı müzesi oluşturulması kapsamında, 27 Kasım 2019’da Edirne’nin Enez ilçesinde yapay resif suya indirme töreni düzenlendi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı törene katılarak yetkililer ile birlikte dalış yaptı.

 

Törene ayrıca Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’in yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Üniversitesi ve  Enez Liman Başkanlığından temsilciler de katıldı.

Enez’deki arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan heykellerin röprodüksiyonları ile Enez Kalesinin ana kapısı şeklindeki bloklar 18 metre derinliğe yerleştirilerek oluşturulan sualtı müzesi ile Enez’in dalış turizmi için cazibe noktası haline getirilmesi amaçlanmakta. Projede ayrıca, Enez limanına yakın 1500 m2 alana sahip bir binanın gerekli tadilat ve teşrifatının yapılarak sporları eğitim merkezi halini alması ve bu merkezde yaz döneminde 300 çocuğa eğitim verilmesi planlanmakta.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/11/2019 / Hit: 5,515

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı