ENGLISH
  Güncelleme: 16/05/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Batı Sınırları Projesi Araç Teslim Törenine Katıldı

Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) 2014 programlaması kapsamında finanse edilen ve yararlanıcısı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı olan “Türkiye ve AB Arasında Sınır Gözetleme Kapasitesi – Aşama II” projesi kapsamında alımı yapılan 20 adet mobil gözetleme aracı bugün yüklenici firma Aselsan tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmiştir.

Aselsan’ın Macunköy’deki tesisinde gerçekleştirilen teslim törenine, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İNCE, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Yunus Emre KARAOSMANOĞLU, Savunma Sanayi Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail DEMİR, AB-Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sayın Gabriel MUNUERA VINALS ve Aselsan Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN konuşmacı olarak katılım sağlamıştır. Sayın Büyükelçi KAYMAKCI konuşmasında sınır güvenliğinin önemine ve Türkiye’nin sınır yönetimi konusundaki gösterdiği başarıya vurgu yapmıştır.

Proje ile sınır gözetimine ilişkin kurumsal kapasite ve operasyonel bilgi ve tecrübenin geliştirilmesi ve Türkiye-AB sınırlarında düzensiz göç ile mücadelenin artması amaçlanmaktadır. Söz konusu proje kapsamında toplam 57 adet mobil gözetleme aracının tedarik edilmesi ve 200 sınır personelinin eğitilmesi planlanmaktadır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/05/2019 / Hit: 6,009

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı