ENGLISH
  Güncelleme: 26/04/2022

8 No'lu Alt Komite Toplantısı Çevrimiçi Olarak Gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) katılım sürecinde müktesebat uyumuna ilişkin gelişmelerin takip edilmesi amacıyla 11 Nisan 2000 tarihli ve 3/2000 sayılı Türkiye-Avrupa Birliği Ortaklık Konseyi Kararı ile Ortaklık Komitesi altında faaliyet göstermek üzere, 8 adet alt komite kurulmuştur.

Bu çerçevede, Gümrükler, Vergilendirme, Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Kara Paranın Aklanması konulu 8 No’lu Alt Komite 17. Tur Toplantısı, 25-26 Nisan 2022 tarihlerinde Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Sayın Başak Türkoğlu ile Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Genel Müdürlüğü AB Türkiye Masası Şefi Bernard Brunet eşbaşkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların katılımlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda AB’ye katılım sürecimiz çerçevesinde 23. Yargı ve Temel Haklar ile 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik fasılları ve ayrıca, 16. Vergilendirme ile 32. Mali Kontrol fasılları kapsamında yer alan konular ele alınmıştır. Bu kapsamda  toplantıda yargı sistemi, temel haklar, göç ve sınır yönetimi, vize politikası, örgütlü suçlarla mücadele, polis işbirliği, terörle mücadele, yolsuzlukla mücadele, mali kontrol ve vergilendirme konularında ülkemizde ve AB’de kaydedilen güncel gelişmeler ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar ele alınmıştır.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/04/2022 / Hit: 4,675

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı