ENGLISH
  Güncelleme: 08/11/2019

8 No'lu Alt Komite Toplantısı Brüksel'de Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği (AB) katılım sürecinde müktesebat uyumuna ilişkin gelişmelerin takip edilmesi amacıyla 11 Nisan 2000 tarihli ve 3/2000 sayılı Türkiye-Avrupa Birliği Ortaklık Konseyi Kararı ile Ortaklık Komitesi altında faaliyet göstermek üzere, 8 adet alt komite kurulmuştur.

Bu çerçevede, Gümrükler, Vergilendirme, Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Kara Paranın Aklanması konulu 8 No'lu Alt Komite'nin 15. toplantısı 7-8 Kasım 2019  tarihlerinde Avrupa Komisyonu ev sahipliğinde Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürü V. Büyükelçi Sayın Başak Türkoğlu başkanlığında ve ilgili kamu kurumları ve kuruluşlarının katılımı ile Brüksel’de gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıda AB’ye katılım sürecimiz çerçevesinde 23. Yargı ve Temel Haklar ile 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik fasılları ve ayrıca, 16. Vergilendirme ile 32. Mali Kontrol fasılları kapsamında yer alan konular ele alınmıştır. Bu kapsamda  toplantıda yargı sistemi, temel haklar, göç ve sınır yönetimi, vize politikası, örgütlü suçlarla mücadele, polis işbirliği, terörle mücadele, yolsuzlukla mücadele, mali kontrol ve vergilendirme konularında ülkemizde ve AB’de kaydedilen güncel gelişmeler ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/11/2019 / Hit: 6,231

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı