ENGLISH
  Güncelleme: 13/12/2023

"Vatandaşlara daha yakın bir Avrupa" Temasının Strateji Kurulu Viyana’da Kapasite Geliştirme Eğitimi için Buluştu

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2021-2027 dönemi önceliklerinden biri olan "Vatandaşlara daha yakın bir Avrupa" teması faaliyetlerine destek vermek amacıyla oluşturulan Strateji Kurulu üyelerine yönelik olarak Viyana’da kapasite geliştirme amaçlı bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştay kapsamında, Avrupa Bölgesel İşbirliği politikası altında yürütülen Interreg Programlarına teknik destek sağlamak üzere tesis edilen Avrupa Birliğine bağlı Interact’in eğitimcileri tarafından Strateji Kurulunun faaliyetlerine ışık tutmak amacıyla çeşitli sunumlar yapıldı. Edirne ve Kırklareli illerindeki önemli paydaşların dâhil olduğu Strateji Kurulu, 2023 yılının Mayıs ayında duyurulan proje ön teklif çağrısı ve devam eden süreçte duyurulacak diğer çağrılar kapsamında uygulanacak projelerin seçiminden, izlenmesinden ve onaylanmasından sorumlu olacak.

Eğitime, programın Strateji Kurulu üyelerinin yanı sıra Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programında görev alan uzmanlar ile Strateji Kuruluna destek vermek amacıyla tesis edilen Operasyonel Birim çalışanları da katılım sağladı. Eğitimde, "vatandaşlara daha yakın bir Avrupa" önceliği altındaki projelerin değerlendirilmesinin, seçimi ve sürece ilişkin iletişim önlemlerinin yanı sıra söz konusu öncelik kapsamında hazırlanmış olan Bölgesel Stratejinin izlenmesi ve değerlendirilmesi ve mevcut teklif çağrısında elde edilen deneyimler ışığında uygulama sürecinin geliştirilmesi konularına yer verildi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/12/2023 / Hit: 1,466

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı