ENGLISH
  Güncelleme: 02/05/2023

Ülkemiz ve AB Komisyonu arasında Gümrükler, Vergilendirme, Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Kara Paranın Aklanması konulu 8 No'lu Alt Komite toplantısı düzenlendi

Türkiye-AB Ortaklık Komitesi altında faaliyet gösteren sekiz alt komiteden biri olan 8 No'lu Alt Komite'nin 18. Tur Toplantısı 27-28 Nisan 2023  tarihlerinde ülkemiz ev sahipliğinde AB ile İlişkiler Genel Müdürü Elif Kurşunlu ile AB Komisyonu Türkiye Masası Şefi Bernard Brunet eşbaşkanlığında çevrimiçi olarak düzenlendi.

Ülkemizden ilgili kamu kurumları ve AB Komisyonundan ilgili genel müdürlüklerin katıldığı toplantıda, AB’ye katılım sürecimiz çerçevesinde 23. Yargı ve Temel Haklar, 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik, 4. Malların Serbest Dolaşımı,  16. Vergilendirme ve 32. Mali Kontrol olmak üzere beş fasıldaki gelişmeler ele alındı.

Toplantıda yargı sistemi, temel haklar, göç ve sınır yönetimi, vize politikası, örgütlü suçlarla mücadele, polis işbirliği, terörle mücadele, yolsuzlukla mücadele, mali kontrol ve vergilendirme konularında ülkemizde ve AB’de kaydedilen güncel gelişmeler hakkında karşılıklı bilgi paylaşıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/05/2023 / Hit: 1,876

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı