ENGLISH
  Güncelleme: 27/10/2021

Ufuk Avrupa, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma (ESC) Programları 2021-2027 Dönemi Katılım Anlaşmaları Brüksel’de İmzalandı

Türkiyenin, dünyanın en büyük bütçeli Ar-Ge programlarından biri olan Ufuk Avrupa, on binlerce vatandaşımızı Avrupa’ya göndermeyi hedefleyen Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma (ESC) Programlarına resmen katılımını sağlayan anlaşma, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Avrupa Komisyonu’nun Yenilikçilik Araştırma, Kültür ve Gençlikten sorumlu Üyesi Mariya Gabriel tarafından Brüksel’de gerçekleştirilen törenle 27 Ekim 2021 tarihinde imzalandı.

İmza törenine ülkemizde Ufuk Avrupa Programını yürüten Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile ülkemizde Erasmus+ ve ESC programlarını yürüten Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı da katılım sağladı.

İmza törenine ilişkin yaptığı değerlendirmede programların yeni döneminin önemine değinen Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, "Dünyanın en büyük bütçeli sivil Ar-Ge ve yenilik programlarından biri olan Ufuk Avrupa ile her yıl on binlerce vatandaşımızı öğrenme hareketliği kapsamında Avrupa’ya göndermeyi hedefleyen Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının yeni dönem (2021-27) katılım anlaşmalarını bugün imzaladık. Bu Programlar kapsamında tüm vatandaşlarımız AB vatandaşlarıyla eşit şartlarda küresel sorunlara çözüm olabilecek projeler, faaliyetler, teknolojiler ve araştırmalar geliştirebilecek. Bu projeler geçtiğimiz günlerde ülkemizde yürürlüğe giren Paris İklim Anlaşması yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi başta olmak üzere ülkemizin dijital ve yeşil dönüşümünü hızlandıracak. Programların yeni döneminin tüm ülkemize, vatandaşlarımıza ve Avrupa’ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/10/2021 / Hit: 5,896

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı