ENGLISH
  Güncelleme: 29/11/2023

TUSAŞ’ta Birlik Programları Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi

27-28 Kasım 2023 tarihlerinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ev sahipliğinde Avrupa Birliği Başkanlığı ile Birlik programlarının koordinatör kurumları TÜBİTAK, KOSGEB ve Türkiye Ulusal Ajansının katılımıyla TUSAŞ Kahramankazan Kampüsü’nde Birlik Programları bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100"te Türk Havacılık Uzay Sanayiinin 58. sırada yer aldığını, ancak çok daha iyi noktaya gelmeyi hedeflediklerini ifade etti. AB’nin özellikle Birlik Programları kapsamında sağladığı imkânların bu hedefi gerçekleştirmek için çok önemli araçlar olduğunu, TUSAŞ’ın yer aldığı proje, ortaklık ve ağlardan elde edilecek avantajların değerli olduğunu sözlerine ekledi.  

Kotil’in ardından, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise, yaptığı konuşmada, Birlik programlarının Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin önemli bir boyutu olduğunu, söz konusu programların ülkemizin AB üyeliği yolunda attığı adımları desteklediğini, programlardan azami şekilde faydalanmaları için tüm ilgili paydaşların teşvik edildiğini belirtti.

Etkinlikte Ufuk Avrupa, Erasmus+ ve Tek Pazar Programları kapsamında TUSAŞ’ın başvurabileceği çağrılar tanıtılarak, başvuru süreçleri hakkında bilgi verildi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/11/2023 / Hit: 1,332

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı