ENGLISH
  Güncelleme: 28/07/2021

Türkiye Ve Avrupa Birliği’ndeki 140 Farklı Sivil Toplum Kuruluşu Çeşitli Alanlarda İş Birliği Yaptıkları Projelerini Tamamladı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) altında finanse edilen “Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı” ve “Sivil Toplum Destek Programı” kapanış töreni, 27 Temmuz 2021 Salı günü saat 10:00’da Pia Sera Garden İncek Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Etkinliğin açılış bölümünde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, proje yürütücüsü sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Oylum TALU’nun moderatörlüğünde sivil toplum diyaloğu ve sivil toplum destek programı kapsamında edinilen kazanımlar hakkında bir sohbet gerçekleştirecektir. Sohbet oturumu AB Başkanlığı YouTube kanalından (www.youtube.com/ABBaskanligi) 10:30-12:00 saatleri arasında canlı yayınlanacaktır.

Kapanış töreninin öğleden sonraki oturumunda, ayrıca, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir dünya kahvesi (World Cafe) etkinliği ile müzik dinletisi düzenlenecektir. Türkiye’den ve AB ülkelerinden konukların katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte İngilizce çeviri sağlanacaktır. Etkinlik davetiyesi ve gündemi ekte sunulmaktadır.

AB Başkanlığından 2 ayrı Program kapsamında toplam 69 projeye yaklaşık 14 milyon Avro kaynak

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) altında finanse edilen Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı ve Sivil Toplum Destek Programı kapanış töreni hakkında yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti: “Başkanlığımızca yürütülen ve AB tarafından Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenen 2 ayrı Program kapsamında 69 projeye yaklaşık 14 milyon Avro kaynak ayrıldı. Yürütülen bu programlar ile Türkiye ve AB’den 140 farklı sivil toplum kuruluşu tarımdan eğitime, çevreden hassas gruplara, iş dünyasından mültecilere kadar çeşitli alanlarda beraber çalışma kültürü oluşturarak işbirliği yaptılar. Başarı ile projelerini tamamlamalarından duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

“Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu” ve “Sivil Toplum Destek” Programları Hakkında:

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla hayata geçirilen ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülenSivil Toplum Diyaloğu” Türkiye’deki ve AB'deki sivil toplum kuruluşlarını, bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak ve kalıcı bir diyalog inşa etmek için ortak konular etrafında bir araya getirmeyi hedefleyen bir hibe programdır. “Sivil Toplum Destek Programı” ise Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini artırmayı, sivil sektörün canlanmasını ve sivil aktörler arasında ağ oluşturmayı hedeflemektedir. 2019-2021 yıllarında uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu V ve Sivil Toplum Destek Programı II kapsamında toplam 69 projeye yaklaşık 14 milyon Avro kaynak aktarılmıştır.

Etkinlik Adresi: Pia Sera Garden, Turgut Özal Bulvarı, Yıldırım Akbulut Cd. No:54 İncek / ANKARA

Canlı Yayın: T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı YouTube Kanalı (www.youtube.com/ABBaskanligi) Saat: 10:30



Güncelleme: 28/07/2021 / Hit: 8,880

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı