ENGLISH
  Güncelleme: 19/12/2022

Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı Altıncı Dönemi ve Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönemi Kapanış Etkinliği Gerçekleştirildi

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) altında finanse edilen ‘’Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı’’ Altıncı Dönemi ve ‘’Sivil Toplum Destek Programı’’ Üçüncü Dönemi kapanış töreni, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın çevrim içi katılımıyla 19 Aralık 2022 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Başkanı Andre Etienne LYS, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Barbaros Murat Köse ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği kapanış törenine “Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı’’ Altıncı Dönemi ve ‘’Sivil Toplum Destek Programı’’ Üçüncü Dönemi kapsamında hibe destekleriyle projelerini tamamlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurumları ve üniversitelerin temsilcileri katıldı. 2021-2022 yıllarında uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu VI ve Sivil Toplum Destek Programı III kapsamında Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki sivil toplum kuruluşları; çevre, kültür-sanat, eğitim, hassas gruplar, iş dünyası gibi birçok farklı tematik alanda toplam bütçesi yaklaşık 7,9 milyon avro değerinde 67 proje yürüttü.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı ilgili hibe programları kapsamında tamamlanan 67 projeyi kutlayarak sivil toplumun Avrupa Birliği sürecinin önemli aktörlerinden biri olduğunu vurguladı. Büyükelçi Kaymakcı         2008 yılından günümüze Avrupa Birliği finansmanı ile yürütülen “Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu” ve “Sivil Toplum Destek Programı” kapsamında ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarına AB ülkelerindeki ortaklarıyla birlikte yürüttükleri çevre, enerji, gıda, sektörel iş birlikleri, girişimcilik, insan hakları, kültür sanat, hassas gruplar, eğitim ve gençlik gibi birçok alanda hayata geçirdikleri 529 adet projeye toplam 66.439, 831 milyon Avro destek sağlandığının altını çizdi.

Törende AB Başkanlığı tarafından yürütülen “Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı’’ ve ‘’Sivil Toplum Destek Programı’’nın tarihsel süreçleri ve kazanımları Avrupa Birliği Başkanlığı, Proje Uygulama Daire Başkanlığı, Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı Koordinatörü Mehmet Ömürbek tarafından anlatıldı.

“Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu” ve “Sivil Toplum Destek Programı” kapsamında proje yürüten  sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan Sivil Toplum Diyaloğu Türkiye Ağı lansman sunumu TÜRKONFED Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Batu; TAV Genel Sekreteri Emre GÜR; KAGİDER Genel Sekreteri Yeşim Müftüler SEVİĞ tarafından yapıldı.

Kapanış programı kapsamında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları başarıya giden hikayelerini birbirleriyle paylaşma fırsatı buldular.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/12/2022 / Hit: 1,454

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı