ENGLISH
  Güncelleme: 15/03/2019

Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Brüksel’de Toplandı

Ankara Anlaşması kapsamında kurulan ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin en üst düzeyde karar alma organı olan Ortaklık Konseyi 15 Mart 2019 tarihinde Brüksel’de toplandı.

Yaklaşık dört yıllık bir aradan sonra ilk kez yapılan toplantıya, Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği adına ise AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Avrupa Komisyonu Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komisyon Üyesi Johannes Hahn katıldı.

Türkiye ve AB tarafı toplantı öncesinde gayrı resmi formatta biraraya gelerek dış politika konularını ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. Üye ülke temsilcilerinin de bulunduğu Ortaklık Konseyi toplantısında ise katılım müzakereleri, siyasi kriterler, ekonomik kriterler, AB müktesebatına uyum, vize muafiyeti süreci, Gümrük Birliği’nin işleyişi ve mali işbirliği başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin farklı boyutları görüşüldü.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 15/03/2019 / Hit: 7,408

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı