ENGLISH
  Güncelleme: 16/05/2022

''Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi'' Açılış Etkinliği Gerçekleştirildi

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Mali İşbirliği kapsamında desteklenen Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi açılış töreni, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın ev sahipliğinde, AB Türkiye Delegasyonu, Merkezi Finans ve İhale Birimi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve diplomatik temsilcilerin katılımlarıyla 13 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, “Temel Haklar Alanında Koordinasyon” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, insan hakları alanında faaliyet gösteren kurumlarla temel haklar alanındaki işbirliği imkanları ele alındı.

Temel Haklar Sektör Koordinasyonu Projesinin AB Başkanlığı’nın temel haklar alanındaki lider kurum görevini destekleyeceğini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye ve AB Mali İşbirliği kapsamında temel haklara yönelik projelerin AB uyum sürecinde önemli bir fark yarattığını ve bu nedenle, IPA III (2021-2027) döneminde de temel haklar kapsamındaki projelerin devam etmesini beklediğimizi vurguladı.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/05/2022 / Hit: 3,772

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı