ENGLISH
  Güncelleme: 14/11/2023

Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi: AB Başkanlığı Kolluk Kuvvetlerine Yönelik Temel Haklar Eğitimi’nin son durağı için İstanbul’da!

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Mali İşbirliği kapsamında desteklenen ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde düzenlenen “Kolluk Kuvvetlerine Yönelik Temel Haklar Eğitimi”nin sonuncusu, 13-14 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da  düzenlendi.

İki gün süren ve İstanbul, Van, Batman, Şırnak, Siirt, Hakkâri illerinde görevli Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı temsilcilerinin katıldığı eğitim, AB Başkanlığı Siyasi İşler Daire Başkanı Çağrı Çakır ve İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Hasan Gözen’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Temel haklar alanında, paydaşlar arasında kurumsal eşgüdümü ve işbirliğini güçlendirmeyi ve kurumların temel haklar konusunda kapasitelerini artırmayı hedefleyen Proje kapsamında, Ağustos ayından bu yana Zonguldak, Ankara, Kars ve İzmir’de ve son olarak İstanbul’da düzenlenen eğitimlerde katılımcılara, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) II altında kolluk kuvvetleriyle gerçekleştirilen projeler ile AB üyelik sürecinde temel hakların geliştirilmesi ve korunması alanında AB müktesebatı, uluslararası standartlar ve uygulamalar hakkında bilgi verildi. Beş ilimizdeki eğitimlerle, 200’den fazla kolluk mensubuna temel haklar konusunda bilgilendirme sağlandı.

Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesi Hakkında

IPA Temel Haklar Alt Alanında desteklenen Temel Haklar Sektör Koordinasyonunun Güçlendirilmesi Projesinin amacı; temel haklar alanında, paydaşlar arasında kurumsal eşgüdümü ve işbirliğini güçlendirmektir.

Proje ile ilgili gelişmeler ve düzenlenecek toplantılar resmi sosyal medya hesaplarından @ipatemelhaklar (Twitter, Instagram, Threads, Linkedin, Facebook, Youtube) ve ipatemelhaklar.ab.gov.tr adresinden takip edilebilir.

 

 

Fotoğraf ©️ Anadolu Ajansı

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/11/2023 / Hit: 1,148

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı