ENGLISH
  Güncelleme: 05/10/2022

Sınır Ötesi İşbirliği Programları Orta ve Güneydoğu Avrupa Programları Bölgesel Ağ Toplantısı Gerçekleştirildi

Sınır Ötesi İşbirliği Programlarına yönelik  olarak gerçekleştirilen “Orta ve Güneydoğu Avrupa Programları Bölgesel Ağ Toplantısı”, bu programlara Avrupa genelinde destek sağlayan Interact tarafından 29-30 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi.

AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ile beraber Interact Viyana Ofisi Temsilcilerinin açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği toplantıya, Orta ve Güneydoğu Avrupa’da uygulanan çok sayıda sınır ötesi işbirliği programının temsilcileri ile Avrupa Komisyonu DG-REGIO yetkilileri katılım sağladı.

Orta ve Güneydoğu Avrupa’daki Sınır Ötesi İşbirliği Programlarıyla ilgili çeşitli konularda bilgi ve deneyim alışverişine odaklanan toplantıda Sayın Özcan ülkemizin 2021-2027 döneminde katılım sağlayacağı üç ayrı sınır ötesi işbirliği programıyla Karadeniz, Trakya ve Akdeniz bölgelerimizdeki yerel kurum ve kuruluşların yürütecekleri projeler sayesinde önemli finansman kaynaklarına ulaşacaklarını ve komşu ülkelerdeki muhataplarıyla ortak yerel sorunlarımıza ortak çözümler üreteceklerini vurguladı.

Toplantının ikinci gününde katılımcılar Rahmi M. Koç Müzesi’ni ziyaret ederek Interreg Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2007-2013 döneminde finanse edilmiş olan “OLKAS: Ege’den Karadeniz’e Ortaçağ Limanları” ve “LIMEN, Ege’den Karadenize Kültürel Limanlar” projeleri hakkında bilgi aldılar.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/10/2022 / Hit: 2,466

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı