ENGLISH
  Güncelleme: 05/02/2024

Karadeniz Programının İlk Çağrısından En Fazla Hibeyi Türkiye Aldı

Yedi ülkenin dahil olduğu Programın 2021-2027 döneminde açılan ilk çağrısına Türkiye’den yoğun katılım oldu. En fazla proje başvurusunu Türkiye’den alan çağrı kapsamında en fazla proje de ülkemizden kabul edildi.

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği  Programının 2021-2027 dönemi 2. İzleme Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Romanya’nın Bükreş kentinde yapılan toplantıya program dahilindeki Türkiye, Ermenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Gürcistan'ın Ulusal Otorite temsilcileri ile Avrupa Komisyonu ve Programın Yönetim Makamı ve Ortak Sekretarya temsilcileri ve Avrupa Komşuluk Politikası altındaki Sınır Ötesi İşbirliği programlarına teknik destek sağlayan TESIM’den yetkililer katıldı.

Programın 2021-2027 dönemi ilk çağrısı sonucunda hibe almaya hak kazanan projelerin onaylandığı toplantıda eş finansman dahil 35,77 milyon avro bütçeye sahip ilk teklif çağrısı altında toplamda 33 proje başvurusu hibe almaya hak kazanırken en fazla proje başvurusu Türkiye’den yapılmış olup 33 projenin 27'sinde 34 ortak ile yer alarak Programdan en fazla hibeyi Türkiye aldı.

Söz konusu toplantıda ayrıca Mart ayı sonunda duyurulması planlanan ikinci teklif çağrısına ilişkin süreç de ele alındı. Buna göre ikinci teklif çağrısı taslak hibe rehberi Şubat ayında kamuoyu danışma sürecine açılırken Nisan ve Mayıs aylarında çağrıya ilişkin bilgilendirme etkinlikleri ve ortaklık forumları düzenlenecek. Ayrıca Programın 2027 sonrası dönemi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/02/2024 / Hit: 1,051

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı