ENGLISH
  Güncelleme: 08/05/2023

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 1. Çağrı Kapsamında Ordu’da Proje Hazırlama Atölyesi Düzenlendi

Başkanlığımızın Ulusal Otoritesi olduğu Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı ilk teklif verme çağrısı 30 Mart 2023 tarihinde yayınlanmıştır. 4 Temmuza kadar açık kalacak 35,7 milyon € bütçeli teklif çağrısı kapsamında proje hazırlamaya başlamış olan potansiyel yararlanıcılara yönelik olarak 4 Mayıs 2023 tarihinde Ordu’da proje hazırlama atölyesi düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkanlığımız Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Yardımcısı Sn. Serdar ÖZTÜRK, konuşmasında yereldeki kurumlarımız için önemli finansman imkânları sunan ve çevre ülkelerin toplumlarıyla aramızdaki yakınlaşmayı teşvik eden bu program altındaki fonlardan ülkemizin en üst seviyede yararlanması için katılımcı kurumların katkılarının önemini vurgulamıştır.

Programın Romanya’da yerleşik Yönetim Makamı tarafından düzenlenen etkinliğe,  ülkemizden program alanında yer alan 25 ilden kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, kalkınma ajansları, oda ve borsalar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştır. Söz konusu etkinlikte, proje yararlanıcıları sınır ötesi proje fikri geliştirme, proje müdahale mantığı, proje bütçesi oluşturma ve elektronik izleme sisteminde (JeMS) proje başvuru süreci gibi konularında bilgilendirildi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/05/2023 / Hit: 1,506

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı