ENGLISH
  Güncelleme: 23/03/2018

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Program Komitesi Brüksel’de Toplandı

AB'nin sosyal politika alanındaki Birlik Programı olan İstihdam ve Yenilik (EaSI) Programı Komitesi, 23 Mart 2018 tarihinde Brüksel'de toplandı. EaSI Programı katılımcısı ülkelerin temsil edildiği Komite toplantısına, ülkemizde EaSI Programının ulusal koordinasyonun sorumlu kurum olarak Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı Sn. Ahmet Yücel başkanlığındaki heyet katılım sağladı.

Toplantıda,  EaSI Programının 2018 yılı Çalışma Planının uygulnamasına ilişkin bilgi verildi ve AB düzeyindeki istihdam ve sosyal politika öncelikleri doğrultusunda hazırlanmakta olan 2019 yılı Çalışma  Planına dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, AB Programlarının yeni uygulama dönemi olcak 2020 sonrasında EaSI Programının nasıl şekil alacağı da tartışıldı.

  

                                   

 

AB'nin istihdam ve sosyal politika alanlarındaki çalışmalarını destekleyen EaSI Programı, 19 no’lu Sosyal Politika ve İstihdam Faslının önemli bir uygulama aracıdır. Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB'nin istihdam ve sosyal politika alanlarındaki programlarına katılım sağlamaktadır. 2015 yılından itibaren katılım sağladığımız ve ulusal koordinasyon görevi Bakanlığımız tarafından yürütülen EaSI Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

19 No’lu Sosyal Politika ve İstihdam Faslı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.



Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/03/2018 / Hit: 11,772

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı