ENGLISH
  Güncelleme: 11/04/2023

IPA Proje Yararlanıcıları ve Paydaşlarına Yönelik Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bilgilendirme Toplantısı Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otoritesi olduğu Sınır Ötesi İşbirliği Programları Bilgilendirme Toplantısı, IPA projelerinde yer almış yararlanıcı ve paydaş kurumlardan temsilcilerin katılımıyla 3 Nisan 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Başkanlığımız Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sn. Bülent ÖZCAN’ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Sn. ÖZCAN konuşmasında ülkemizin kalkınma öncelikleri ile de birebir örtüşen bu programlara ayrılan fonlardan ülkemizin en üst seviyede yararlanmasının önemini vurgulayarak bütüncül bir yaklaşım temelinde Sınır Ötesi İşbirliği Programları ile IPA projeleri arasında bir sinerji yaratılabileceğini kaydetmiştir.

Avrupa Birliği Başkanlığı Sınır Ötesi İşbirliği Daire Başkanı Sn. Şebnem SÖZER’in  Sınır Ötesi İşbirliği Programları hakkındaki sunumunu takiben ilgili programlardan sorumlu Başkanlığımız uzmanları, sırasıyla  Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı hakkında katılımcılara bilgi vermişlerdir. Etkinlikte, Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı altında 30 Mart 2023 tarihinde yayımlanan ilk teklif çağrısına dair temel esaslar ve başvuru süreçlerinin de anlatıldığı toplantıda Sınır Ötesi İşbirliği Programlarının Birlik Programları ve IPA programlarıyla sinerji içinde yürütülmesi hususu yararlanıcıların dikkatine sunulmuştur.

Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sonlandırılmıştır.

Toplantının kaydını izlemek için lütfen tıklayınız. 

Etkinlik sunumları için lütfen tıklayınız. 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/04/2023 / Hit: 2,107

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı