- ANA SAYFAGiriş Noktanız
- BAŞKANLIKKurumsal Yapı
- BİR BAKIŞTA ABAB Yapısı ve İşleyişi
- AB İLE İLİŞKİLERTürkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
- Türkiye-AB İlişkilerinin Tarihçesi
- Temel Belgeler
- Anlaşmalar
- Protokoller
- Katılım Ortaklığı Belgeleri
- Ulusal Programlar
- Avrupa Komisyonu Tarafından Hazırlanan Türkiye Raporları
- Genişleme Strateji Belgeleri
- AB'ye Katılım için Ulusal Eylem Planı (2016-2019)
- AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı (2021-2023)
- Ortaklık Konseyi Kararları
- Türkiye-AB Zirvelerine İlişkin Belgeler
- Kurumsal Yapı
- Gümrük Birliği
- Türkiye- AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantıları
- VERİKaynaklar
- MEDYAHaber / Duyuru
- İLETİŞİMBize Ulaşın
IPA Proje Yararlanıcıları ve Paydaşlarına Yönelik Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bilgilendirme Toplantısı Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi
Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otoritesi olduğu Sınır Ötesi İşbirliği Programları Bilgilendirme Toplantısı, IPA projelerinde yer almış yararlanıcı ve paydaş kurumlardan temsilcilerin katılımıyla 3 Nisan 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Başkanlığımız Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sn. Bülent ÖZCAN’ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Sn. ÖZCAN konuşmasında ülkemizin kalkınma öncelikleri ile de birebir örtüşen bu programlara ayrılan fonlardan ülkemizin en üst seviyede yararlanmasının önemini vurgulayarak bütüncül bir yaklaşım temelinde Sınır Ötesi İşbirliği Programları ile IPA projeleri arasında bir sinerji yaratılabileceğini kaydetmiştir.
Avrupa Birliği Başkanlığı Sınır Ötesi İşbirliği Daire Başkanı Sn. Şebnem SÖZER’in Sınır Ötesi İşbirliği Programları hakkındaki sunumunu takiben ilgili programlardan sorumlu Başkanlığımız uzmanları, sırasıyla Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı hakkında katılımcılara bilgi vermişlerdir. Etkinlikte, Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı altında 30 Mart 2023 tarihinde yayımlanan ilk teklif çağrısına dair temel esaslar ve başvuru süreçlerinin de anlatıldığı toplantıda Sınır Ötesi İşbirliği Programlarının Birlik Programları ve IPA programlarıyla sinerji içinde yürütülmesi hususu yararlanıcıların dikkatine sunulmuştur.
Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sonlandırılmıştır.
Toplantının kaydını izlemek için lütfen tıklayınız.
Etkinlik sunumları için lütfen tıklayınız.
Diğer Haberler
“Türkiye’de Yabancı Dil Eğitiminin Kalitesinin Yükseltilmesi Projesi” Açılış Töreni Gerçekleştirildi