- ANA SAYFAGiriş Noktanız
- BAŞKANLIKKurumsal Yapı
- BİR BAKIŞTA ABAB Yapısı ve İşleyişi
- AB İLE İLİŞKİLERTürkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
- Türkiye-AB İlişkilerinin Tarihçesi
- Temel Belgeler
- Anlaşmalar
- Protokoller
- Katılım Ortaklığı Belgeleri
- Ulusal Programlar
- Avrupa Komisyonu Tarafından Hazırlanan Türkiye Raporları
- Genişleme Strateji Belgeleri
- AB'ye Katılım için Ulusal Eylem Planı (2016-2019)
- AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı (2021-2023)
- Ortaklık Konseyi Kararları
- Türkiye-AB Zirvelerine İlişkin Belgeler
- Kurumsal Yapı
- Gümrük Birliği
- Türkiye- AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantıları
- VERİKaynaklar
- MEDYAHaber / Duyuru
- İLETİŞİMBize Ulaşın
INTERREG IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı Kapsamında Yönetişim Projesi Uzmanı Alınacaktır
Sınır Ötesi İşbirliği Programları, AB ülkelerinin ortak sınır bölgelerinde, AB üyesi ülkelerle sınırları bulunan üçüncü ülkelerin sınır bölgeleri arasında ve Birliğin kendi içindeki bölgeler arasında dengeli bir kalkınma için işbirliğini sağlamaya yönelik finansman araçlarıdır. Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Türkiye’nin katıldığı sınır ötesi işbirliği programlarından biridir. Programın ana amacı Bulgaristan-Türkiye sınır ötesi işbirliği alanının bölgesel uyumunun arttırılmasıdır. Programın daha güçlü bir Avrupa işbirliği ve bütünleşmesine hizmet etmek için Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği alanında her iki ülkenin güçlü olduğu ana noktalar üzerine kurulu sürdürülebilir ve dengeli bir kalkınma sağlanmasına katkı yapması beklenmektedir.
Programın Yönetim Makamı Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı olup, Ulusal Otorite görevini Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı yürütmektedir. Program alanı Türkiye'de Edirne ve Kırklareli illerini Bulgaristan'da ise Hasköy, Yanbolu ve Burgaz idari bölgelerini kapsamaktadır. Kamuoyunu programa dair bilgilendirme faaliyetlerini yürüten ve Yönetim Makamı ile Ulusal Otoriteye programın yürütülmesinde destek sağlayan Ortak Sekretarya Bulgaristan'ın Hasköy kentinde olup Programın Ortak Sekretarya Destek Ofisi Edirne'de faaliyet göstermektedir. Ortak Sekretarya aynı zamanda Programın 2021-2027 dönemi için hazırlanan Bölgesel Strateji kapsamında tesis edilen Strateji Kurulu’nun işleyişine destek vermek amacıyla Uygulama Birimi fonksiyonunu da yerine getirmektedir.
Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti arasında sınır ötesi işbirliği programının 2021-2027 dönemi için tahsis edilen fon 34,4 Milyon avro’dur ve belirlenen öncelik alanları arasında “Daha yeşil ve düşük karbon tüketen bir Avrupa”, “Vatandaşlarına daha yakın bir Avrupa” ile “Daha güvenli ve huzurlu bir Avrupa” başlıkları bulunmaktadır.
“PO5-Vatandaşlara daha yakın bir Avrupa” önceliği, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına ilişkin pek çok sektörü kapsayan ve yerelden yönetilmesi öngörülen bütüncül projelerin desteklenmesini öngörmektedir. Bu çerçevede, programlama aşamasında bu önceliğe ilişkin ve sürdürülebilir ve bütüncül kalkınmaya yönelik bir “Bölgesel Strateji” hazırlanmıştır.
Bölgesel Stratejinin uygulanması için oluşturulan Strateji Kurulunun kapasitesini geliştirmesne yönelik olarak Programın Yönetim Makamı olan Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı ile Ulusal Otoritesi Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Yönetişim Projesi uygulanacaktır. Sözkonusu proje ile ilgili bilgiye https://bit.ly/4bK3kJi adresinden ulaşılabilir.
Bu proje kapsamında Strateji Kurulunun işleyişine destek sağlayan Uygulama Birimi olarak da faaliyet gösteren Programın Ortak Sekretaryası olan Edirne Ofisinde istihdam edilmek üzere bir Yönetişim Projesi Uzmanı alınacaktır.
Yönetişim Projesi Uzmanı pozisyonu için çalışma süresi Projenin uygulanma süresi ile sınırlı olacaktır.
Söz konusu personel, Programın Ulusal Otoritesi olan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ile yapılacak iş sözleşmesine dayalı olarak ilgili Türk mevzuatı uyarınca işe alınacaktır. Bahse konu istihdam Program kapsamında olup işe alınacak kişi Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı personeli olmayacaktır.
İstihdam edilecek adaylar, ekte sunulan görev tanımları uyarınca hazırlanacak iş sözleşmesi doğrultusunda Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın Hasköy’de bulunan Ortak Sekretaryasının Başkanı, Programın Ulusal Otoritesi olan Avrupa Birliği Başkanlığı ve Programın Yönetim Makamının denetiminde ve bunlarla yakın işbirliği içerisinde çalışacaktır. Tanımlanan görevlerle orantılı olarak 2025 yılı için öngörülen aylık brüt ücret tutarları ve çalışma yerleri aşağıda gösterilmektedir. İlgili mevzuat uyarınca, belirtilen tutarlardan hem işçi hem işveren payı, vergi ve sosyal güvenlik primi kesintileri düşülecektir.
Yönetişim Projesi Uzmanı
Çalışma Yeri: Edirne
Brüt Ücret: 112.316,25 TL
Başvurular, aşağıda belirtilen belgelerin 30.04.2025 tarihi, saat 23.59’a kadar cbcbasvuru@ab.gov.tr elektronik posta adresine iletilmesi ile gerçekleştirilecektir. İlgili elektronik postanın konu satırının “İş Başvurusu – Başvurulan Pozisyon” şeklinde olması, usulüne uygun bir başvuru e-posta metni oluşturulması ve bu metinde başvurulan pozisyona atıfta bulunulması gerekmektedir. Başvuruların başarıyla alınmasının ardından başvuru sahiplerine bilgilendirme mesajı gönderilecektir.
Başvuru için gerekli belgeler:
- İngilizce niyet mektubu,
(Başvurulan pozisyon ile ilgili hedeflerinizi, Programa sunabileceğiniz katkıyı, ilgi duyulan çalışma konularını ve mevcut ise bu konulara yönelik ön hazırlıklarınızı belirtmeniz beklenmektedir. Niyet mektubunun başvuru sahibinin kendisi tarafından özgün bir dilde yazılması gerekmektedir.)
- Ekli formata göre hazırlanmış özgeçmiş,
- Diploma fotokopisi,
- Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda (YDS) İngilizce dilinden en az (B) düzeyinde puan aldığını gösteren belge veya Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınav sonuç belgesi,
(Yalnızca mülakata kalan adaylardan istenecektir ancak tüm adayların dil seviyelerini özgeçmişlerinin ilgili bölümünde belirtmesi gerekmektedir. Lisans veya lisansüstü eğitimini İngilizce eğitim veren bir üniversiteden alan adaylardan dil belgesi istenmeyecektir. Dil belgelerinin son başvuru tarihinden en fazla 5 yıl önce alınmış olması gerekmektedir. Mülakata kaldığı bildirilen adaylar yabancı dil belgesini sunmadığı takdirde mülakata alınmayacaktır.)
- İlgili mesleki iş tecrübesine dair bilgi sağlayacak belge/belgeler (hizmet kaydı, sertifika ve referans mektupları)
Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
- Adayların değerlendirilmesinde iş tanımında belirtilen gerekli şartlar (required qualifications) ve ilave nitelikler olarak görülen gerekli tecrübe (required experience) başlıkları altındaki özellikleri taşıyıp taşımadıkları esas alınacaktır. Bu nedenle adayların özgeçmişlerini bu şartları haiz olup olmadıklarını gösterir şekilde eksiksiz olarak hazırlamaları tavsiye edilmektedir.
- Adayların başvuru sırasında yukarıda sayılan belgelerin tümünü (yabancı dil belgesi hariç), ve özgeçmişlerini belirtilen formatta ve eksiksiz olarak doldurulmuş biçimde sunması önem arz etmektedir.
- Elektronik postayı yukarıda belirtilen formatta iletmeyen ve niyet mektubunu yeterli kalite ve özgünlükte hazırlamayıp internetteki formatları kullanan adayların da iletişim becerisi kriterinden olumsuz puan alacağını dikkate alınız
Gerekli belgelerin tümünü sunarak başvuruda bulunan adayların özgeçmişleri üzerinden yapılacak değerlendirmede görev tanımında belirtilen gerekli şartları taşıdığı belirlenen adaylar Ankara’da, Avrupa Birliği Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek mülakata davet edilecektir.
Tahmini İşe Alım Takvimi:
Son başvuru tarihi: 30.04.2025
İlk aşama değerlendirme sonuçlarının duyurulması: Temmuz 2025
Mülakatların gerçekleştirilmesi: Aralık-2025
Görev tanımlarına ulaşmak için tıklayınız.
Özgeçmiş formatına ulaşmak için tıklayınız.
Programın internet sayfasına ulaşmak için tıklayınız.