ENGLISH
  Güncelleme: 26/01/2024

Gençlerle AB Buluşmaları

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Kasım 2020 tarihinden itibaren, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında "Gençlerle AB Buluşmaları" konulu çevrimiçi toplantılar dizisini başlatmıştır. 2021 sonbaharı itibariyle fiziki olarak da gençlerle biraraya gelinen toplantılar “AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar” adıyla üniversitelerimizle işbirliği halinde düzenlenmektedir. 

Sayın Bakan Yardımcımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantılar aracılığıyla, ülkemizin dört köşesindeki üniversitelerde öğrenim gören gençlere ulaşılması ve gençlerimizin Türkiye-AB İlişkileri, gençlere yönelik AB eğitim ve burs fırsatları, Gençlik Programları ile Dışişleri Bakanlığı ve Başkanlığımızda kariyer olanakları konularında bilgilendirilmeleri amaçlanmaktadır. 

Toplantılar dizisi ile, ülkemizin AB üyelik süreci kapsamında yaşanan güncel gelişmelerin aktarılmasının yanı sıra AB’ye adaylık sürecimizde ülkemizin ihtiyaç duyduğu AB konularına hakim nitelikli personelin yetiştirilmesine katkı sunan Jean Monnet Burs Programı ve Avrupa Koleji Burs Programı; AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ ve bireylerin topluma yarar sağlayan projelerde gönüllülük, dayanışma ve ağ kurma faaliyetlerine katılmalarına imkan sağlayan Avrupa Dayanışma Programı (ESC) gençlere tanıtılmaktadır.

Gençlerle AB Buluşmaları toplantı kayıt örneklerini izleyebileceğiniz oynatma listesi.

Gençlerle AB Buluşmaları toplantılar dizisi ve AB sürecindeki gelişmeleri yakından takip etmek için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayınız. 

 


Güncelleme: 26/01/2024 / Hit: 4,690

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı