ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2024

Avrupa’nın Geleceği ve Gençler Toplantıları

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Avrupa’nın ve AB’nin geleceği üzerine gençlerin, gençlik alanında çalışan STK/derneklerin, genç liderlerin ve akademisyenlerin görüşlerini almak üzere çevrimiçi bir söyleşi serisi düzenleyecektir.

AB Başkanlığı olarak amacımız, AB ve gençleri odağına alacak şekilde aşağıda yer alan 4 konu başlığı altında gençlerimizin görüşlerini ve önerilerini ifade etmelerini, böylece sivil toplumun AB’ye katılım sürecimizde aktif olarak yer almasını ve Türk gençlerinin Avrupa’nın geleceğine ilişkin sözünün AB kurumları ve kamuoyu ile paylaşılmasını sağlamaktır.

Katılımcı gençler aşağıdaki konularda istedikleri sayıda oturuma katılarak 3’er dakika süreyle görüş ve önerilerini iletebileceklerdir. 

  • Avrupa'da Demokrasi ve Temsiliyetin Güçlendirilmesi
  • Avrupa'da Ekonomik ve Sosyal Kapsayıcılık
  • Avrupa'da İklim Değişikliği ve Dijitalleşme
  • Avrupa'da Güvenlik ve Dış Politika

Siz de Avrupa’nın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsanız ilgi duyduğunuz konudaki oturumlara katılarak görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Katılmak için başvuru formundaki soruları yanıtlayarak başvurunuzu yapınız.

Toplantı takvimi için tıklayınız.

Avrupa’nın Geleceği ve Gençler Toplantılarını izleyebileceğiniz oynatma listesi için tıklayınız.

Avrupa’nın Geleceği ve Gençler Toplantıları dizisi ve AB sürecindeki gelişmeleri yakından takip etmek için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayınız. 

​​Avrupa’nın Geleceği Konferansı Nedir?

Avrupa’nın Geleceği Konferansı (AGK), Avrupa’nın ve AB’nin geleceğinin vatandaşların da katılımına imkân verecek şekilde tartışılacağı bir platform olarak, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi ortaklığında başlatılan danışma ve tartışma toplantıları dizisidir. Konferansın amacı AB vatandaşlarını ve gündelik hayatlarını etkileyen tüm hususların tartışılmasını sağlamak ve Avrupa’yı herkes için daha iyi bir yer haline getirmektir.

Konferans kapsamında yapılacak gelecek tartışmasında öncelikli konular, iklim değişikliği, çevre, sağlık, ekonomi, AB’nin dünyadaki rolü, haklar ve değerler, hukukun üstünlüğü, güvenlik, dijital dönüşüm, göç, eğitim, kültür, gençlik ve spor olarak belirlenmiştir. AGK’nın resmi açılışı 9 Mayıs 2021 tarihinde, Avrupa Günü'nde gerçekleştirilmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 


Güncelleme: 04/03/2024 / Hit: 22,954

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı