ENGLISH
  Güncelleme: 23/05/2022

EUROsimA 2022 Model Avrupa Birliği Konferansı Türkiye’den ve AB Ülkelerinden Öğrencilerin Katılımıyla Gerçekleşti

ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu (DPUİT) tarafından düzenlenen ve 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde AB İletişim Stratejisi kapsamında destek verilen “EUROsimA 2022 Model Avrupa Birliği Konferansı” 19-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

2022 yılı ana temaları “sürdürülebilirlik, enerji güvenliği, yapay zeka ve güvenlik” olan konferans süresince Türkiye’den ve AB ülkelerinden 16-25 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri, AB kurumlarının karar alma süreçlerinde “rol ama” ve “yerine geçme” esasına dayanan aktif pozisyonları üstlendi.

Konferansın 19 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Açılış Seremonisinde AB Başkanlığı Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşunlu, Aipa Turkey kurucusu Zafer Küçükşabanoğlu,  Doç. Dr. Zana Çıtak EUROsimA Genel Direktörü Fatma Beyza Güler ve EUROsimA Genel Sekreteri Bera Karagüzel konuşmalar gerçekleştirdi.

Başkanlığımız Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşuncu Türkiye-AB ilişkilerini çeşitli boyutlarıyla ele alarak, ilişkilerde olası olumlu bir gündemin parametreleri ile AB’nin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konferans sonrasında, tartışılan konularla ilgili çözüm önerileri kamu, STK’lar ve konferansa destek sağlayan kuruluşlarla paylaşıldı.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/05/2022 / Hit: 3,621

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı