ENGLISH
  Güncelleme: 20/03/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Hollanda Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Genel Direktörü Thijs van der Plas Başkanlığında Türkiye-Hollanda Siyasi İstişareleri Gerçekleştirildi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Hollanda Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Genel Direktörü Thijs van der Plas başkanlığındaki Türkiye-Hollanda Siyasi İstişareleri 19 Mart 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Siyasi istişarelerde, Türkiye-Hollanda ve Türkiye-AB ilişkileri tüm yönleri ile ele alındı. Ayrıca, terörle ve düzensiz göçle mücadele, Kıbrıs meselesi ile transatlantik ilişkiler kapsamlı olarak değerlendirildi.

Utrecht’teki saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini ve yaralananlar için acil şifa dileklerini yineleyen Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye’nin AB üyeliğinin, radikalleşmenin önlenmesine, kültürel ve dini önyargıların aşılmasına, farklılıkların Avrupa’da ve ötesinde uyum içinde yaşamasına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/03/2019 / Hit: 5,764

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı