ENGLISH
  Güncelleme: 12/01/2024

Akdeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı Çevrim İçi Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı Çevrim İçi Bilgilendirme Toplantısı

Sınır Ötesi İşbirliği Programları 2021-2027 dönemi kapsamında Avrupa Birliği’nin en yüksek bütçeli programlarından olan Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının açılan ilk çağrısına başvurular devam ederken bilgilendirme toplantıları da sürüyor. 17 Ocak tarihinde saat 14:30’da gerçekleştirilecek çevrim içi toplantı tüm potansiyel başvuru sahiplerine açık olacak. Etkinliğe kaydolarak katılmak için tıklayınız.

Program alanında yer alan Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’deki çağrı rehberinde belirtilen şartları sağlayan kamu idareleri, belediyeler, sektör kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri ve benzeri kurumlar ve kar amacı güden kuruluşlar dahil olmak üzere dernek, vakıf, birlik, sivil toplum kuruluşları, KOBİ’ler ve benzeri özel kurumlar ile uluslararası kuruluşlardan dileyen tüm potansiyel başvuru sahipleri toplantıya katılabilecek.

Avrupa Birliği Başkanlığı Sınır Ötesi İşbirliği Programları Dairesi tarafından düzenlenen ve ilgili program uzmanlarının katılımıyla gerçekleşecek toplantıda program ve çağrının detayları paylaşılacak ve başvuruda dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılacak. Uzmanlar ayrıca katılımcıların sorularını da yanıtlayacak.

Programa Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Yunanistan, İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Cezayir, Mısır, İsrail, Filistin, Ürdün, Lübnan ve Tunus katılım sağlamakta, Program kuralları kapsamında bu ülkelerin program alanına dahil olan bölgelerinde yer alan kurum ve kuruluşlarla proje ortaklığı geliştirilmesi beklenmektedir.

Program Akdeniz havzasında dört ana alanda geliştirilecek projeleri desteklemeyi hedefliyor. Programın ilk önceliği “daha rekabetçi ve daha akıllı bir Akdeniz”. İkinci öncelik “daha yeşil, düşük karbonlu ve dirençli bir Akdeniz”. Üçüncü öncelik, “daha sosyal ve kapsayıcı bir Akdeniz”. Son öncelik ise “Akdeniz için daha iyi işbirliği yönetişimi”. Çağrının son başvuru tarihi 28 Mart 2024 olup geliştirilecek projelerin 24 ile 36 ay sürmesi bekleniyor. 2021-2027 dönemi kapsamında 2024, 2025, 2026 tarihlerinde üç ayrı çağrıya daha çıkılacak.



Güncelleme: 12/01/2024 / Hit: 2,217

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı