ENGLISH
  Güncelleme: 08/05/2020

AB Başkanlığı 9 Mayıs Avrupa Günü’nü Antakya Medeniyetler Korosu Konseri ile Kutluyor

9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında düzenlenen AB Başkanlığı Antakya Medeniyetler Korosu 9 Mayıs Avrupa Günü Konseri Cumartesi günü saat 21:00’de AB Başkanlığı YouTube kanalından yayınlanacak.

T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığınca Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle düzenlenen konserde Ramazan ayı münasebetiyle ve küresel salgın döneminde Avrupa ülkelerine ve tüm dünyaya “hoşgörü”, “dayanışma” ve “birlik” mesajları verilecek.

Antakya Medeniyetler Korosunun üç semavi dine mensup üyelerinin seslendireceği halk ezgileri ve farklı dinlerin ilahilerinden oluşan konser; yaklaşık 30 dakika sürecek.

AB Başkanlığı tarafından AB desteği ile koordine edilen Sivil Toplum Destek Programı kapsamında düzenlenen 9 Mayıs Avrupa Günü konserine Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı da katılacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı konsere ilişkin değerlendirmesinde, “70 yıl önce 9 Mayıs 1950’de açıklanan Schuman Bildirisi ile birleşmiş bir Avrupa vizyonu ortaya konularak bugünkü Avrupa Birliği’nin temelleri atılmıştır. Bugün dünyamızın küresel dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bir süreçten geçtiği bu dönemde Türkiye-AB işbirliği ve dayanışması daha da önem kazanmıştır. Ortak bir geçmişimiz olan Avrupa ile geleceğimiz de ortaktır. Bu yıl Antakya Medeniyetler Korosu’nun vereceği 9 Mayıs Avrupa Günü Konseri ile müziğin çağları, kültürleri ve coğrafyaları birleştiren gücüyle 9 Mayıs Avrupa Günü’nü kutluyor ve hem Avrupa ülkelerine hem de tüm dünyaya dayanışma ve birlik mesajı veriyoruz.” dedi.

 

AB Başkanlığı, Medeniyetler Korosu 9 Mayıs Avrupa Günü Konseri

Tarih: 9 Mayıs 2020, Cumartesi

Saati: 21:00

Yayınlanacağı Adres:

T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı YouTube Kanalı

  @ABBaskanligi

 



Güncelleme: 08/05/2020 / Hit: 7,058

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı