ENGLISH
  Güncelleme: 06/04/2018

AB Bakanı Ömer Çelik, Anadolu Ajansı'nın 98. Kuruluş Yıl Dönümüne İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Anadolu Ajansı’nın 98. kuruluş yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nın bir asırlık bir yaşa ulaştığını ve bunun herkes için çok önemli olduğunu belirten Bakan Ömer Çelik, kurumun Türkiye'nin sesini bütün dünyaya duyurduğunu vurguladı. AA'nın son yıllarda çok önemli değişimler yaşadığını söyleyen Bakan Ömer Çelik, söz konusu değişimleri şöyle anlattı: 

"Anadolu Ajansı, bizim unuttuğumuz, bize unutturulan coğrafyaların sesi olmaya başladı. Bu coğrafyalardan dünya ve Türkiye ile ilgili çok sayıda mesaj geçiyor. Diğer bir konu da şu, Türkiye'de, dünyada günlük birtakım gündemler var ama bir de sesi duyulmayanların gündemleri var. AA'nın sahadan yaptığı yayınlara o mazlumların hayatlarını, gündemlerini, özlemlerini aktaran bir boyut da eklemesi, bence, son zamanlardaki zihniyet dünyamızı ve ufkumuzu açan çok olumlu radikal değişikliklerden bir tanesi.

Anadolu Ajansı takip ettiği konularla ilgili uzmanlarına çeşitli analizler yayınlatıyor. Bunları dikkatle takip ediyorum. Dolayısıyla bir yandan haber verme, bir yandan unutturulmuş kesimleri, coğrafyaları bize hatırlatma, bir yandan da bu konularda fikri takip yapma gibi çok boyutlu, zaman zaman da tehlikeli görevleri yerine getiren çok önemli bir ajans. Hem sesimiz, hem kulağımız, hem gözümüz, hem de çeşitli coğrafyalarla aramızdaki köprü olma işlevini yerine getiriyor."

AA'nın bütün bu yeni boyutlarıyla Türkiye için çok önemli bir yumuşak güç diplomasisi haline geldiğini dile getiren AB Bakanı Ömer Çelik, Anadolu Ajansı'na başarılarının devamı temennisinde bulundu.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/04/2018 / Hit: 11,080

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı