ENGLISH
  Güncelleme: 10/08/2009

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Proje Teklif Çağrısı

SIKÇA SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ  


Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 

Avrupa Birliği tarafından Ülkemize sağlanan mali yardımlar Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde kullanılmaktadır. IPA'nın ikinci öncelik alanı alan Sınır Ötesi ve Bölgesel İşbirliği programı Türkiye'nin AB ile olan sınır bölgelerinde ve Karadeniz Havzasındaki ülkeler ile ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini geliştirmeyi hedeflemektedir. Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı IPA'nın ikinci öncelik alanı kapsamında geliştirilmiştir. 2007-2013 dönemini kapsayan Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Avrupa Birliği'nin Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Programı kapsamında yer alan bir programdır. Söz konusu programın amacı, Karadeniz Havzasındaki bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasını güçlendirmek ve bu kalkınmayı sürdürülebilir kılmaktır.

      Programın üç temel hedefi aşağıdaki gibidir:

  • Sınır bölgelerindeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmek
  • Ortak sorunlara karşı birlikte çalışmak
  • Toplumlar arası ve bölgesel işbirliğini geliştirmek

Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı (Black Sea Basin Cross-Border Cooperation Programme), Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı (European Neighbourhood and Partnership Instrument - ENPI) kapsamında yürütülmektedir. Programa, Karadeniz'e kıyısı olan ve/veya havzada yer alan toplam 10 (on) ülke katılmaktadır. Bu ülkelerden Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan Avrupa Birliği (AB) üyesi; Türkiye AB'ye aday ülke; Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya ve Ukrayna ise ortak ülke olarak program kapsamında yer almaktadır. Katılımcı ülkelerin eşit statü ve ortak sorumluluğu haiz olduğu Programın Ortak Yönetim Makamı (JMA), Romanya Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı'dır. (http://www.mdlpl.ro). Programın Türkiye'de yürütülmesinden, Sınır Ötesi İşbirliği Programları Ulusal Makamı olan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (http://www.tika.gov.tr) sorumludur.

Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamındaki ilk proje teklif çağrısı duyurusu Program Yönetim Otoritesi kuruluş olan Romanya Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Hibe programı başvurubelgeleri ve diğer ilgili belgeler aşağıda sunulmuştur.

Başvuru Belgeleri

Diğer Belgeler (Win Rar Belgesi)

Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programının uygulanması Karadeniz Havzası ile ilişkili Düzey-II bölgelerinde yapılacaktır. Dolayısıyla, Program Türkiye genelinde uygulanacak bir program değildir. Programın uygulanacağı Düzey-II bölgeleri aşağıda belirtilmiştir.

  • TR10 (İstanbul),
  • TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli),
  • TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova),
  • TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın),
  • TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop),
  • TR83 (Samsun, Tokat, Çorum, Amasya)
  • TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane)

Başvurular Romanya Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığının aşağıda sunulan adresine yapılacaktır.

Başvurular 12 Ekim 2009 saat 16:00 itibariyle sona ermektedir.  

Başvuru Adresi:

Ministry of Regional Development and Housing

General Directorate for European Territorial Cooperation

Directorate for International Territorial Cooperation

Bulevardul Libertatii nr. 12, 040129 Bucuresti, sector 5, Romania

Hibe Rehberi ve başvuru paketindeki tüm belgeleri http://www.blacsea-cbc.net/ ve/veya http://soi.tika.gov.tr/ adreslerinden temin edebilirsiniz. Bu Teklif Çağrısı için bilgilendirme toplantıları aşağıda belirtilen illerde ve tarihlerde yapılacaktır. Daha fazla bilgi için http://soi.tika.gov.tr/ sayfasını güncel olarak takip ediniz. 

İLLER

TARİH

İSTANBUL

30.07.2009

TRABZON

06.08.2009

KASTAMONU

10.08.2009

AMASYA

13.08.2009

 

Program ile ilgili İlgili Bağlantılar :

http://www.blacksea-cbc.net 
http://soi.tika.gov.tr/Default.aspx
http://www.mfib.gov.tr

 


Güncelleme: 10/08/2009 / Hit: 17,519

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı