ENGLISH
  Güncelleme: 19/05/2021

9 Mayıs Avrupa Günü Türkiye’de Kutlandı

Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü 2021 yılında da geniş katılımlı çevrimiçi ve fiziksel etkinlikler düzenleyerek kutladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 9 Mayıs Avrupa Günü 2021 yılı etkinlikleri kapsamında AB Türkiye Delegasyonu, ODTÜ, Marmara Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Jean Monnet Kürsüsü, Avrupa Koleji, İKV, Anadolu Üniversitesi ve BalkanTürksiad işbirliğinde gerçekleştirilen çevrimiçi seminerlere ve etkinliklere katıldı.

9 Mayıs Avrupa Günü 2021 etkinlikleri arasında MEB AB ve Dışilişkiler Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde gençlere yönelik Avrupa Günü Kısa Film Yarışması, ODTÜ EuroSimA Konferansı, Atakule’nin 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Türk ve AB Bayrağı renkleriyle ışıklandırılması, TJK işbirliği ile “AB Başkanlığı Avrupa Günü Kupası Koşusu” ile AB Başkanlığı çalışanları ve aileleri tarafından seslendirilen AB Marşı kolaj çalışması yer aldı.

Türkiye, 9 Mayıs Avrupa Günü'nü hem AB üyelik süreci hem de Avrupa Konseyi'nin kurucu üyelerinden biri olarak kutluyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın 9 Mayıs Avrupa Günü mesajını ve etkinliklerimize ait video kayıtlarını görüntülemek için AB Başkanlığı Youtube Kanalını ziyaret ediniz.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/05/2021 / Hit: 4,266

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı