ENGLISH
  Güncelleme: 10/07/2024

“Türkiye’de AB Dayanışma Fonu Mekanizmasının Etkin Kullanımı” Çalıştayı Düzenlendi

Başkanlığımız ev sahipliğinde 8-9-10 Temmuz 2024 tarihlerinde TAIEX (Teknik Yardım ve Bilgi Değişimi) Mekanizması kapsamında “Türkiye’de AB Dayanışma Fonu Mekanizmasının Etkin Kullanımı” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Hırvatistan ve İtalya’da AB Dayanışma Fonu süreçlerinde görev yapmış uzmanların deneyimlerinin aktarıldığı çalıştaya, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine Kontrolörleri Kurulu, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve İlbank’tan temsilciler katılım sağladılar.

Çalıştay 8-9 Temmuz 2024 tarihlerinde Hırvatistan Planlama, İnşa ve Kamu Varlıkları Bakanlığı ve Merkezi Finans ve İhale Ajansından temsilcilerin sunumlarıyla Ankara’da ve 10 Temmuz 2024 tarihinde ise İtalya Sivil Koruma Ajansı temsilcilerinin sunumlarıyla çevrimiçi etkinlik olarak gerçekleştirildi.

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında, deprem bölgesindeki yeniden imar çabalarına destek verilmesi amacıyla AB tarafından ülkemize AB Dayanışma Fonu kapsamında 400 milyon Avro’luk fon sağlandı. Fonun ülkemizdeki koordinasyonu AB Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, 400 milyon Avro tutarında hibe deprem bölgesindeki illerde geçici barınma, hastane ve okulların yeniden inşası, içme suyu ve atık su altyapısının inşası ve kültürel miras yapılarının restorasyonu gibi alanlarda kullanılacaktır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/07/2024 / Hit: 268

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı