ENGLISH
  Güncelleme: 24/01/2022

Avrupa Komisyonu ile Türkiye Yatırım Platformuna ilişkin toplantı gerçekleştirildi

Katılım Öncesi Yardım Ulusal Koordinatörü (NIPAC), Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı başkanlığında, 24 Ocak 2022 tarihinde, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Genel Müdür Vekili Sayın Maciej Popowski’nin ve heyetlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı üst düzey temsilcilerinin katılımıyla, IPA III döneminde ülkemizin faydalanıcısı olacağı “Türkiye Yatırım Platformunun” ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.  

Toplantıda ülkemizde IPA III döneminde, kamu ve özel sektör tarafından oluşturulacak altyapı projelerinin finansmanına ilişkin oluşturulacak söz konusu platforma ilişkin Komisyon tarafından bir tanıtım yapıldı. Başkanlığımız ve katılımcı kamu kurumlarımızın temsilcileri tarafından Komisyon temsilcilerine sorular yöneltilerek, bahsi geçen mekanizmanın işleyişine dair bilgi alındı. 

Avrupa Komisyonu tarafından ilerleyen günlerde oluşturulacak, IPA III döneminde ülkemizdeki altyapı projelerinin destekleneceği platforma dair ilgili kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirilmeye devam edecektir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/01/2022 / Hit: 5,650

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı