ENGLISH
  Güncelleme: 31/08/2023

OKYANUSLAR VE SULARIN RESTORASYONU MİSYONU 2023 YILI ÇAĞRILARI İÇİN TOPLAMDA 87.70 MİLYON AVRO BÜTÇE

“Okyanuslar ve Suların Restorasyonu” Misyonu' nun ana hedefi deniz ve tatlı su ekosistemlerimizin sağlığını 2030 yılına kadar korumak ve eski haline getirmektir. Araştırma ve yenilik, vatandaş katılımı ve mavi ekonomi, bu hedefe ulaşmada önemli adımlar arasında yer almaktadır. Misyon Sözleşmesi’ne yönelik bir eylem sözü vermek, Misyon’un hedefleri doğrultusunda okyanuslarımızı ve sularımızı korumaya yönelik ortak bir Avrupa çabasını desteklemenin ilk adımı olarak nitelendirilmektedir.

Ar-Ge hedeflerini desteklemek, bilgi veya verilere erişim sağlamak, yeni çözümler ve eğitim olanakları sunmak, vatandaşları su ekosistemlerimizi korumaya teşvik etmek gibi farklı yöntemlerle bir eylem sözü verilebilmektedir. Kamu veya özel kuruluşlar, ulusal/bölgesel/yerel otoriteler, hayırseverler ve yatırımcılar, işletmeler, sivil toplum kuruluşları, akademi dahil olmak üzere tüm paydaşlar eylem sözü verebilmektedir. "Okyanuslar ve Suların Restorasyonu" misyonu 2023 yılı çağrıları için toplamda 87.70 Milyon Avro bütçe ayrılmıştır.

“Okyanuslar ve Suların Restorasyonu” Misyonu Sözleşmesi hakkında detaylı bilgi için: https://ufukavrupa.org.tr/tr/misyon-sozlesmesi

"Okyanuslar ve Suların Restorasyonu" misyonu 2023 yılı çağrı duyurularına https://ufukavrupa.org.tr/tr/acik-cagri/okyanuslar-ve-sularin-restorasyonu-misyonu-2023-cagrilari ulaşabilirsiniz.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/08/2023 / Hit: 2,146

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı