ENGLISH
  Güncelleme: 09/11/2023

Interreg Bulgaristan-Türkiye Programı Ortak İzleme Komitesi Toplantısı Yanbolu’da Gerçekleştirildi

Başkanlığımızın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın 2021-2027 dönemi kapsamında, Programın karar alma mekanizması olan Ortak İzleme Komitesi Bulgaristan’ın Yanbolu kentinde bir araya geldi.

Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Angelina Todorova-Boneva ile Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Serdar Öztürk’ün başkanlık ettiği toplantıya kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri dâhil olmak üzere bölgedeki önemli paydaşlar katılım sağladı.

Toplantıda, programın 2014-2020 döneminin sonuçları değerlendirildi ve 2021-2027 döneminin yönetimi ve uygulamasının genel işleyişi hakkında görüşüldü. Bunun yanı sıra, KOBİ’lere yönelik “çevre dostu bir Avrupa” önceliği altında duyurulacak teklif çağrısına ilişkin kuralların belirlendiği başvuru rehberi onaylandı. Onaylanan rehber önümüzdeki günlerde Programın internet sitesinde yayınlanacak. Ayrıca, 2021-2027 dönemi “vatandaşlara daha yakın bir Avrupa” önceliği kapsamında 22 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan proje ön teklif çağrısı altında seçilen ve fon sağlanması öngörülen proje fikirlerinin listesi onaylandı. Buna göre, toplantıda onaylanan proje ön teklif sahipleri kapsamlı proje teklifi sunmaya davet edilecek. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/11/2023 / Hit: 1,624

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı