ENGLISH
  Güncelleme: 30/10/2019

ERASMUS+ Programı Kapsamında Erasmus Ülkeleri Büyükelçileri ile Çalışma Kahvaltısı Etkinliği Basın Duyurusu

AB Erasmus+ Programı kapsamında Program Ülkelerinin Büyükelçilerini bir araya getirmeyi hedefleyen “Çalışma Kahvaltısı Etkinliği”, 31 Ekim 2019 Perşembe günü saat 9:30’da Türkiye Ulusal Ajansı’nda gerçekleştirilecektir. Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa ülkeleri ile işbirliği fırsatlarının konuşulacağı etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI ev sahipliği yapacaktır.

Kıymetli basın mensuplarımıza saygıyla duyurulur.

 

Erasmus+ Programına İlişkin Kısa Bilgi Notu

Ülkemizin 2004 yılından itibaren katılım sağladığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları 2014-2020 yılları arasını kapsayan dönemde Erasmus+ adı altında yürütülmektedir. Erasmus+ Programı; okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, gençlik ve spor alanlarında bireylere ve kurumlara hibe desteği sağlamaktadır. Sözkonusu hibe destekleriyle; vatandaşlarımıza yurt dışında eğitim, öğretim, öğrenim, staj ve gönüllü çalışmalar yapma imkânı sunulmaktadır.

Program; eğitim, gençlik ve spor alanında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar, işletmeler, eğitim çalışanları, sivil toplum örgütleri, örgün eğitim öğrencileri, gençler ve gençlik çalışanları gibi çok geniş yelpazeden bir hedef kitleye hitap etmektedir.

 

Türkiye’de Erasmus+ Programı ve Türkiye Ulusal Ajansı

Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programının Türkiye’de yürütülmesinden sorumlu kuruluş olarak 2003 yılında kurulmuştur.

Ülkemiz 34 Program Üyesi ülke içinde “en fazla proje başvurusu alan ülkeler” arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu kapsamda, yılda yaklaşık 120 milyon Avro hibe tahsis edilmekte, bu hibelerle yaklaşık 2.000 proje uygulanmakta, 20.000’i yükseköğretim öğrencisi olmak üzere yaklaşık 60.000 kişiye hibe imkânı tanınmaktadır.

2004 yılından bu yana 500.000 vatandaşımız Erasmus+ Programından yararlanmıştır.

Ayrıca, 2014’den bu yana 80.000 yabancı ülke vatandaşı ülkemizde Erasmus+ Programı’na dâhil olmuştur.

 



Güncelleme: 30/10/2019 / Hit: 6,623

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı