ENGLISH
  Güncelleme: 27/10/2023

Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Teknoloji Raporu 2023 Yayımlandı

Ufuk Avrupa Programı’nın bir parçası olan Avrupa Yenilik Konseyi (EIC), derin teknolojileri ve çığır açan yenilikleri tespit etmek, geliştirmek ve ölçeklendirmek için bir amiral gemisi olarak kurulmuştur. Ufuk Avrupa ile birlikte EIC, finansmanını EIC Program Yöneticileri tarafından yönetilen portföylere göre yapılandırmıştır. Yüksek düzeyde alan uzmanları olan EIC Program Yöneticileri, gelecekteki çığır açan teknolojiler ve inovasyonlar için stratejiler geliştirir ve bu hedeflere ulaşmaya yardımcı olmak için fonlanmış projelerden oluşan EIC portföyünü yönetir.

Bugüne kadar, Ufuk Avrupa kapsamında EIC, üç programı kapsamında 10.000'in üzerinde teklif almıştır ve 700'den fazla projeyi finanse etmiştir. Bu, EIC'in, yenilenebilir hidrojen, hücre ve gen terapileri, kuantum teknolojileri, gıda ve tarım gibi Avrupa'nın gelecekteki stratejik özerkliği ve refahı için kritik olan teknolojik ve ekonomik sektörlerde güçlü bir faaliyet portföyü oluşturmasına ve geliştirmesine olanak sağlamıştır.

EIC Teknoloji Raporu, EIC'in mevcut faaliyetlerini ve gelecekteki hedeflerini analiz etmek için önemli bir kaynaktır. EIC tarafından finanse edilen yeni teknolojilerin ve yeniliklerin bir özetini sunan rapor, EIC'nin hangi teknoloji alanlarında güçlü olduğunu ve hangi alanlarda daha fazla gelişmeye ihtiyacı olduğunu ve  10 EIC Program Yöneticisinin portföyleri ile ilgili analizleri içermektedir.

EIC'in portföyünün gelecekteki hedefleri ve öncelikleri hakkında bilgi almak için:https://eic.ec.europa.eu/news/european-innovation-council-tech-report-2023-out-2023-10-25_en sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/10/2023 / Hit: 2,252

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı