ENGLISH
  Güncelleme: 29/02/2024

Akdeniz Programı Çağrı Kapsamında Madrid'e Uzandı

Akdeniz Programı Çağrı Kapsamında Madrid'e Uzandı

Akdeniz Programının ilk teklif çağrısı kapsamındaki ortak bulma etkinliği Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda program alanındaki ülkelerden biri olan İspanya ile gerçekleştirildi. Program kuralları dahilinde programda yer alan diğer ülkelerle ortaklık kurma şartı nedeniyle Türk ve İspanyol heyetler Madrid’de biraraya geldi.

Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Program uzmanları, Madrid Büyükelçiliğimiz ve Program alanındaki Kalkınma Ajansları yetkililerinden oluşan heyet etkinliğe katıldı. İspanya tarafı ise Programın İspanya’daki Ulusal Otorite temsilcisi başta olmak üzere Programın destek sekretaryası, Valensiya ve Barselona Limanı, İspanya Ticaret Odası, Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinin katılımları ile programa ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Programın Valensiya Destek Sekretarya koordinatörü Vincent Ernoux’nun sunumu, 2014-2020 döneminden proje örnekleri ve soru-cevap oturumları gerçekleştirildi. Etkinlik, Interreg NEXT MED Programı kapsamında Türkiye ve İspanya arasında muhtemel proje işbirliklerinin tartışıldığı oturum ile son buldu.

Program kapsamında Türkiye’den çağrıya başvurabilecek iller Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak. İspanya’dan ise Katalonya, Valensiya, Balear Adaları, Endülüs, Murcia, Ceuta, Melilla bölgeleri belirlenmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/02/2024 / Hit: 664

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı