ENGLISH
  Güncelleme: 11/10/2023

Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Proje Başvuruları Yaklaşıyor

Türkiye’nin ilk kez katılacağı Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına, Kasım ayı ortasında proje başvuruları başlayacak.

2021-2027 döneminde “daha rekabetçi ve akıllı bir Avrupa”, “daha yeşil, sıfır karbon ekonomisine doğru daha düşük karbon tüketimine yönelen ve dirençli bir Avrupa”, “Avrupa sosyal haklar sütununu uygulayan daha sosyal ve kapsayıcı bir Avrupa” ve “yönetişimde işbirliği” başlıkları altında geliştirilecek projelerle programa katılan ülkelerle program belgesinde yazan ortaklık koşuluyla başvurulabilir.

Proje başvurularını Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerinden kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, dernek ve vakıflar, odalar ve borsalar, kar amacı güden tüm tüzel kişiler yapabilir.

Programın bütçesi 281.473.092 avrodur. Bu bağlamda Program, AB’nin en yüksek bütçeli sınır ötesi işbirliği programlarındandır. Projeye başvuracakların çağrının temel özelliklerini incelemeleri ve proje fikirlerini geliştirmeye başlamaları için bu bağlantıdaki belgeleri incelemeleri ve aşağıdaki bağlantıyı ziyaret etmeleri tavsiye edilmektedir.

https://www.enicbcmed.eu/interreg-next-med-programme-announces-upcoming-first-call-proposals-over-eu100-million-eu-funding



Güncelleme: 11/10/2023 / Hit: 1,945

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı