ENGLISH
  Güncelleme: 15/03/2019

AB Eski Bakanlarından Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Hayatını Kaybetti

AB Eski Bakanlarından Prof. Dr. Beril Dedeoğlu 58 yaşında hayatını kaybetti. 2015 senesinde AB Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ekim 2018’den beri Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliği görevini yürütmekteydi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB eski Bakanlarından Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vefatı üzerine yayımladığı başsağlığı mesajında; “Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı olarak, AB eski Bakanımız Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. AB sürecimize ve akademik dünyamıza katkılarını şükranla hatırlayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz” dedi.

Eğitim hayatına Galatasaray Lisesi’nde başlayan Prof. Dedeoğlu, mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Prof. Dedeoğlu, akademik kariyerine Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak devam etti. Türk akademisinde uluslararası çalışmalar alanında öncü bir akademisyen olan Dedeoğlu'nun, Avrupa Birliği, uluslararası politika ve uluslararası güvenlik alanında çok sayıda değerli araştırma, makale ve kitabı bulunmaktadır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 15/03/2019 / Hit: 7,076

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı