ENGLISH
  Güncelleme: 13/08/2024

2024 Yılının Sınır Ötesi İşbirliği Komite Toplantısı Gerçekleştirildi

Her yıl düzenlenen Sınır Ötesi İşbirliği Komite Toplantısı bu yıl Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’ın başkanlığında, kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, ilk olarak Sınır Ötesi İşbirliği Programlarının 2021-2027 dönemi güncel durumları görüşüldü. Bu kapsamda Türkiye’nin 2007’den beri katıldığı Interreg IPA Bulgaristan-Türkiye Programının 2021-2027 dönemi hedeflerinden olan iklim değişikliğine uyum tedbirleri kapsamında iklim değişikliğinin yol açtığı orman yangınları ile mücadele konusunda yapılabilecek faaliyetler ile ilgili olarak toplantıya katılan ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunuldu. Interreg NEXT Karadeniz Havzası Programı 2021-2027 dönemi ilk çağrısı kapsamında imza aşamasındaki projeler ve son çağrı sonuçları görüşüldü. Türkiye’nin ilk kez 2021-2027 döneminde katıldığı Interreg NEXT Akdeniz Havzası Programının ilk çağrı sonuçları ve dönem boyunca her yıl açılacak diğer üç çağrının detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda ayrıca Sınır Ötesi İşbirliği Programları kapsamında diğer fon ve projelerle kurulabilecek ve Akdeniz için Birlik ve BM İklim Değişikliği Konferansı gibi işbirliği imkânları görüşüldü. 2027 sonrası döneme dair çalışmaların yanı sıra uygulama dönemine dair teknik konular da ayrıca toplantı gündeminde yer aldı ve ilgili kamu kurum temsilcilerinin görüşleri alındı.

Toplantıda gerçekleştirilen sunuma ulaşmak için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/08/2024 / Hit: 568

Copyrights © 2024 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2024 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı