ENGLISH
  Güncelleme: 21/05/2024

AYM ve Türkiye Yatırım Platformu

IPA’nın yanı sıra, Avrupa Sürdürülebilir Kalkınma Fonu EFSD+ kapsamında devreye giren "Türkiye Yatırım Platformu", yeşil dönüşüm projelerinin finansmanında yeni bir imkân sunmaktadır.

Türkiye Yatırım Platformu (TYP) ile kamu sektörünün yanı sıra özel sektörün de uluslararası finans kuruluşları ile yürütecekleri yatırım projeleri desteklenmektedir.

Türkiye Yatırım Platformu mekanizması çerçevesinde, Avrupa Komisyonu’nun 2022’de uluslararası finans kuruluşları nezdinde açtığı çağrıya 8 IFI tarafından ülkemize yönelik toplam 14 yatırım programı önerisi sunulmuştur. AB’nin 317 milyon Avro kredi garantisi sağlayacağı bu 14 yatırım programı kapsamında ülkemizde toplam 2 milyar Avro’luk bir yatırım hacmi beklenmektedir.

Türkiye Yatırım Platformu kapsamında, “yatırım penceresi” adı verilen 6 başlıktaki yatırımlar desteklenmektedir. Bu başlıklar Bağlantısallık: Enerji, Ulaştırma ve Dijitalleşme, KOBİ’lerin Kapsayıcı ve Yeşil Dönüşümü ve İstihdam, Sürdürülebilir Tarım, Biyo-çeşitliliğin ve Doğal Kaynakların Korunması, Sürdürülebilir Şehirler, Sürdürülebilir Finans, İnsan Gelişimi

Türkiye Yatırım Platformu ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 


Güncelleme: 21/05/2024 / Hit: 432

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı