ENGLISH
  Güncelleme: 31/05/2023

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 1. Teklif Çağrısı Kapsamında Samsun’da Proje Hazırlama Eğitimi Düzenlendi

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mali işbirliği çerçevesinde Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite sıfatıyla ülkemizdeki yönetimi ve uygulamasından sorumlu olduğu sınır ötesi işbirliği programlarından olan Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının ilk teklif çağrısı 30 Mart 2023 tarihinde yayınlanmıştır. 4 Temmuz 2023 tarihine kadar açık olacak teklif çağrısı kapsamında, Başkanlığımız tarafından farklı illerde potansiyel proje yararlanıcılarına yönelik tanıtım etkinlikleri ve proje hazırlama eğitimleri düzenlenmektedir.

Bu çerçevede, 30-31 Mayıs tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilen proje hazırlama etkinliği Başkanlığımız Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Sn. Serdar ÖZTÜRK’ün açılış konuşması ile başlamıştır. Sn. ÖZTÜRK konuşmasında, Program kapsamında tahsis edilen fonların kurumlarımız tarafından etkin kullanımının ülkemiz açısından önemini vurgulayarak ülkemizden daha kaliteli projelerin sunulabilmesine yönelik olarak bu tür bilgilendirme ve eğitim etkinliklerinin planlandığı bilgisini paylaşmıştır. Söz konusu etkinlik kapsamında ülkemizdeki Program alanına giren farklı illerden gelen potansiyel yararlanıcılar Karadeniz Havzası Programı ve ilk teklif çağrısının temel esasları, hibe başvuru paketi, proje başvuru süreci, sınır ötesi proje fikri geliştirme, proje müdahale mantığı, mantıksal çerçeve yaklaşımı gibi konularda bilgilendirilmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/05/2023 / Hit: 1,610

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı